Wallet

  • Deleted by kodiro
Show…

kodiro

Member
Binance bukanlah wallet untuk menyimpan matawang kripto yer. Binance adalah Exchange platform walaubagaimana pun wallet yg ada cuma untuk penyimpanan sementara buat trading dengan Binance(maksudnya masih tidak selamat untuk penyimpanan lama dalam jumlah yg besar).
wallet yg safe nk smpn lama² wallet pe bro
 

extr-o

Well-known member
wallet yg safe nk smpn lama² wallet pe bro
Bagi pendapat saya wallet yang paling safe a.k.a. paling selamat adalah wallet yg berbentuk offline iaitu penyimpanan menggunakan USB hardware wallet : Ledger Nano S, Ledger Nano X, Trezor wallet dan dompet kertas(paper wallet). (software)Online wallet Mycellium, Electrum dan Exodus. Terpulang pada anda untuk memilihnya. (y)
 

azibbe

Member
Bagi pendapat saya wallet yang paling safe a.k.a. paling selamat adalah wallet yg berbentuk offline iaitu penyimpanan menggunakan USB hardware wallet : Ledger Nano S, Ledger Nano X, Trezor wallet dan dompet kertas(paper wallet). (software)Online wallet Mycellium, Electrum dan Exodus. Terpulang pada anda untuk memilihnya. (y)
Tq.. Ilmu baru dapat mlm ni.. :)
 

afiq789

New member
Kalau utk simpanan jangka masa panjang, perlu ka guna hardware wallet ? online wallet risiko utk kena hack/hilang tu tinggi atau mcm mana ya? apa beza online wallet dgn online banking ? maknanya online banking pun still ada risk utk kena hack la kan ? mohon bantuan sifu2 :)
 
  • Deleted by Jemantsm
Show…

Jemantsm

Member
Assalamualikum dan Salam sejahtera ahli2 forum intrady yag otai2,
Ada sapa2 yg bolah tunjuk ajar nk buaka Wallet crypto nk beli dogecoin, saya newbe tak paham pasal crypto lagi
 
  • Deleted by ARe-BeaR
Show…

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top