[Update] Berita Semasa Bitcoin dan Kripto

Sejak kebelakangan ini pelbagai isu yang melibatkan matawang kripto, Bitcoin berlaku. Bermula dengan kes penggodaman KuCoin hingga BitMEX yang berhadapan tindakan undang-undang Amerika Syarikat (AS).

Untuk pengetahuan, platform pertukaran KuCoin telah digodam dan sebanyak lebih $100 juta telah berjaya dicuri.

Beberapa hari kemudian, pihak kerajaan AS telah mendakwa salah seorang pengerusi BitMEX atas kesalahan undang-undang.

Namun, kedua-dua insiden tersebut tidak memberi kesan negatif yang mendadak terhadap harga Bitcoin.

Menurut CEO aplikasi pelaburan Amber, Aleks Svetski, ketahanan harga Bitcoin, bergantung kepada beberapa faktor... sambung baca di link bawah geng ✌️😆


Sumber berita
 

alsulltan

Member
Get ready guys :love: :love:

boleh tambah2 dr sekarang ke sifu?
Ken Jeong Yes GIF by Crazy Rich Asians
 

rahim1962

New member
This pattern of transactions continued, with the original Xapo withdrawal appearing to precipitate much of the large BTC transactions that occurred within the 24-hour period.

Here’s a list of those and other large BTC movements from the past day.

The large BTC transfers were first picked up by blockchain tracker and analytics tool Whale Alert early on Thursday.

It appears that most of these large transactions can be traced back to one wallet at the crypto custody company Xapo. Coinbase bought Xapo’s institutional business back in August of 2019.

The original whale sent 6,000 BTC worth $321 million from Xapo in one transaction, according to the blockchain search engine Blockchair. 251 BTC went to an unknown wallet that has to date received and moved over 306,000 Bitcoin in its year of existence.

The second receiving wallet took in and subsequently sent 5,749.9 BTC worth $309.6 million from crypto exchange Binance to two separate unknown wallets in one transaction, sparking a flurry of additional large BTC movements.
askm

bila transfer ni berlaku , apa implikasi nya pada market, pls advise??
 

MorubozuWings

Well-known member
askm

bila transfer ni berlaku , apa implikasi nya pada market, pls advise??
Price Impact...Harga Penurunan Atau Kenaikan mendadak secara drastik..Advise : bagi yang rasakan jumlah aset kripto perlu di tambah bila penurunan harga berlaku itu adalah peluang , ini bagi mereka yang menganggap kripto sebagai aset simpanan jangka masa panjang.Tetapi bagi mereka yang menjadikan ianya sebagai dagangan untuk keuntungan jangka masa pendek bergantung kepada kefahaman dalam dagangan di dalam teknikal dan potensi kripto bila tahap jumlah modal belian mendapat keuntungan pada paras setiap jangkaan harga keuntungan dari modal belian yang ditetapkan oleh individu tersebut.
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Pada bulan Mac yang lalu, India telah mengusulkan undang-undang yang melarang matawang kripto dan mengenakan denda pada sesiapa yang berdagang kripto di India dan mengenakan denda kepada yang memegang kripto. Namun seiring bergeraknya waktu, ditengah FUD kripto datang bertalu-talu pada bulan Mei, India malah mengambil langkah yang lebih lembut terhadap kripto.

Segelintir penganalisis berpendapat bahawa sumbangan Vitalik Buterin, yang menyumbang sebanyak $1Billion dalam bentuk kripto SHIBA INU sebagai dana bantuan Covid-19 ke Relief Fund India, serta beberapa NGO lain menjadi faktor utama India mengubah pandangan terhadap kripto.

Untuk tahu lebih lanjut boleh baca artikel full di
https://intraday.my/umpan-vitalik-mengena-india-tarik-balik-larangan-kripto/
 
  • Deleted by nabil
Show…
  • Deleted by nabil
Show…

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Fuhh! Kalau dah 110% lonjakan, bukan biasa-biasa dah tu. Baca di sini:
 

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top