Shiba Inu (The DogeKiller)

Wen

Well-known member
Staff member
Dalam Diam-Diam Shiba Inu (SHIB) Buat Kejutan, Melonjak 40%!

Shiba 16.6.21.jpg

'Pembunuh Doge' atau Shiba Inu salah satu matawang kripto yang menjadi kerisauan para pelabur setelah membuat paras terendah sepanjang masa (ATL) berturut-turut.

Namun, Shiba Inu mencetuskan kejutan dengan menyaksikan momentum kenaikan lebih 40% dalam 24 jam terakhir sekaligus mengatasi kenaikan Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH).

Impak dari kenaikan tersebut didorong selepas Coinbase Pro mengumumkan penyenaraian Shiba Inu pada hari semalam, dagangan akan bermula minggu ini pada 17 Jun di waktu pasifik (PT) pukul 9AM.


Dagangan tersebut tidak akan tersedia kepada penduduk New York dan Singapura, seperti yang dinyatakan.

Seterusnya, teliti pergerakan harga pada carta matawang kripto SHIB/USDT.

Pergerakan harga dilihat masih bermain di ruangan support untuk berusaha menembusi zon rintangan $0.000012 setelah diuji beberapa kali.

Menurut ramalan penganalisa kripto, dijangkakan kenaikan yang tinggi bakal berlaku jika melepasi paras rintangan tersebut dan akan menuju ke zon SBR (support become resistance) yang seterusnya.

Akan tetapi, jika pergerakan harga terus menunjukkan corak penurunan dan menembusi paras sokongan sekitar $0.000006, pergerakan harga dijangka bakal kembali meneruskan penurunan sehingga mencatatkan paras terendah sepanjang masa (ATL) terbaru.

Lihat gambar carta harga SHIB/USDT untuk rujukan analisis teknikal anda.
 

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top