SESUAI KE BELI BTC PADA MASA SEKARANG. ??

Fakhrii

Well-known member
Staff member
Waalaikumussalam, sesuai je dan kalau nak jawapan lagi lengkap ada dekat thread ni mengenai Bitcoin 🚀💪🏼

 

amierul97

New member
oyeke. ..walaupun harganye tinggi boleh juga beli ya. ?? macam mane ye nak tahu harga btc naik ke turun ?? maaf sy masih baru...
 

Fakhrii

Well-known member
Staff member
Boleh je, tapi kalau dia jatuh, tuan boleh je beli lagi di bawah dan tuan kena bersedia untuk hold sehingga bertahun jika market bearish semula. Kalau nak tengok naik turun harga Bitcoin tu tuan boleh tengok di Coin360, Binance dan lain-lain. Tapi kalau tuan nak update dan perkembangan terbaru mengenai Bitcoin atau Kripto, tuan boleh tengok dekat website Intraday
 

AmirGGVM

Well-known member
simple word..beli waktu harga murah..jual waktu tinggi..yg penting menabung jumlah bitcoin yg ada...tu pegangan yg ada dlm menabung..jgn risau tentang jumlah wang ringgit yg kejap naik kejap turun..janji tak kaco jumlah bitcoin dlm wallet...pastu hodl..ikut keadaan pasaran kewangan..camne beli emas..cam tu la beli bitcoin..bila hold sampai waktu tika pasaran trigger naik meroket cam awal januari ari tu..baru la decide..jual atau hold lagi..
 

atan

New member
asslam pada beli rokok baik beli bitcoin..beli simpan harga tengah jatuh ..walaupun dua jatuh sampai 10k pun beli juga..ingat pada beli rokok.
 

AmirGGVM

Well-known member
Kita kena tengok balik mindset kita.. kita nak beli untuk short term atau long term? baru kita tahu sesuai ka tak..
tul tu bos...alhamdullilah..saya banyak blajar bitcoin dari bos...mmg ohsem bos...tq bebanyak..
 

AmirGGVM

Well-known member
asslam pada beli rokok baik beli bitcoin..beli simpan harga tengah jatuh ..walaupun dua jatuh sampai 10k pun beli juga..ingat pada beli rokok.
waalakuussalam..tul tu bos...cam ne ketagih nak isap rokok..cam tu la kita ubah ketagih nak beli bitcoin..dapat la keuntungan sikit untuk jangka masa panjang...
 

Jemantsm

Member
7307EFFF-2765-463F-8055-8FBDCDF5E6C6.jpeg
 

Attachments

  • 52AC1037-007C-4A10-BA43-377C76E10BE9.jpeg
    52AC1037-007C-4A10-BA43-377C76E10BE9.jpeg
    81.8 KB · Views: 25

Abg Halim

New member
Assalam guys... Saya newbie disini.... Mohon tunjuk ajar.... Tentang bitcoin ni saya teringin juga nak menumpang rezeki... Bole ke saya beli bitcoin sekarang ni dgn nilai wang dlm RM 100 atau 200....nak beli banyak ribu riban ni belum ade kemampuan lagi... Baru nak membina tapak... Faham2 aje la...memang banyak nak kena belajar lagi ni tentang crytocurrency trade.... Terima kasih tuan2 semua.
 

AmirGGVM

Well-known member
Assalam guys... Saya newbie disini.... Mohon tunjuk ajar.... Tentang bitcoin ni saya teringin juga nak menumpang rezeki... Bole ke saya beli bitcoin sekarang ni dgn nilai wang dlm RM 100 atau 200....nak beli banyak ribu riban ni belum ade kemampuan lagi... Baru nak membina tapak... Faham2 aje la...memang banyak nak kena belajar lagi ni tentang crytocurrency trade.... Terima kasih tuan2 semua.
waalaikumussala bos...leh je bos..beli skit skit...umpama cam kita menabung...sebab skran ni harga pun da turun skit walaupun nilai dia tetap mahal..better beli dari takde langsung..janji tanam cam kita simpan ASB untuk long term..bila harga dia da naik melambung dan da de keuntungan..baru nak device withdraw atau hold je...withdraw bila perlu..cam nak bayar hutang ke...bil air dan bil api ke...benda asas keutamaan..kalo de balance lebih baru nak beli benda sampingan..
 

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top