On Your Mark...

IMG_20210321_203349_503.jpg
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Kita tunggu dan lihat apa akan terjadi. Mungkinkah XRP akan capai ATH yang dulu..... huhuhu
 

MorubozuWings

Well-known member
1519735528-6868.jpg


Terdapat satu lagi perkembangan dalam pertempuran undang - undang antara Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) dan Ripple mengenai penjualan dan klasifikasi cryptocurrency XRP.


SEC baru-baru ini menyampaikan sepucuk surat kepada hakim ketua yang membantah usul yang akan menghalang pengawal selia meminta data pihak berkuasa asing yang berkaitan dengan pemindahan XRP ke pertukaran crypto yang berpusat di luar AS.

Tanpa maklumat ini, yang menurut Ripple tidak dimiliki, SEC tidak dapat menetapkan garis masa yang mungkin menunjukkan Ripple sengaja melaksanakan strategi pemasaran yang dirancang untuk menaikkan harga XRP.

Tuntutan XRP​

Pada bulan Disember, SEC melancarkan tuntutan mahkamah terhadap Ripple dan dua eksekutifnya, pengasas bersama Chris Larsen dan CEO Brad Garlinghouse. Pengawal selia itu mendakwa penjualan XRP yang berterusan kepada pelabur individu merupakan pelanggaran undang-undang sekuriti.

SEC berharap dapat meningkatkan kesnya dengan membuktikan Ripple sengaja memanipulasi harga cryptocurrency dengan pengumuman masa yang strategik.


Sejauh ini, analisis dompet crypto milik Larsen dan Garlinghouse telah menunjukkan bahawa sejumlah besar XRP dihantar ke bursa yang beribu pejabat di tanah asing. Namun, menurut surat SEC, Ripple "tidak menyerahkan satu dokumen pun mengenai akaun aset digital yang berdomisili di AS atau menjelaskan kepentingan pemindahan XRP ini".

Pengawal selia sekarang berjuang untuk mempertahankan haknya untuk mencari data perdagangan intraday untuk XRP dengan cara lain, melalui platform perdagangan asing.

"Walaupun SEC juga berusaha mendapatkan maklumat ini secara langsung dari Ripple, Ripple baru-baru ini memberitahu SEC bahawa Ripple juga tidak memilikinya, meninggalkan satu-satunya jalan untuk penyiasatan di luar negeri," jelas surat itu.


Namun, tidak terdengar seolah-olah pertanyaan dimulai dengan permulaan yang kuat, dengan permintaan kepada sembilan pengawal selia asing yang berlainan meninggalkan penyiasat kecuali tangan kosong. Berdasarkan surat itu, dua pengatur menolak untuk menawarkan bantuan, dan tiga pengawal selia lagi tidak akan membenarkan SEC menerbitkan komunikasi mereka. Hanya satu pengawal selia yang mencadangkan SEC mungkin dapat menggunakan perbualan antara kedua-dua pihak untuk membantu dalam hal ini.

Sekiranya hakim mengabulkan usul Ripple, SEC harus menghentikan dan menarik balik permintaan yang dibuat kepada pihak berkuasa pengawalseliaan asing, dengan berkesan menghentikan penyelidikan ini.
 

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top