LUNO

extr-o

Well-known member

Attachments

  • Screenshot_20210113_125709.png
    Screenshot_20210113_125709.png
    56.1 KB · Views: 164

Lilymb

Active member
alhamdulilah..sejak banyak blajar ngan forum intraday and utube bos moshed...mmg yakin la bitcoin sebenar mmg menguntungkan...menabung start dari bln 10/2020...kemudian stop menabung 29 dec 2020...pastu kan biarkan jap tanam..tunggu sampai 10 jan 2021..dlm beberapa minggu leh tahan untung dia di luar kotak pemikiran..mmg terbaek bitcoin waktu meroket tahap level tinggi ke planet marikh time tu...bitcoin dan altcoin jumlah masih maintain lagi..stakat ni lom withdraw lagi sebab nak merasa pengalaman cam ne untung dia..tapi mmg de target..tunggu gaji kuar..menabung untuk tambah jumlah bitcoin and atlcoin..da sampai seru target nya..baru kuarkan skit untuk melunaskan impian untuk membeli something.. :)


View attachment 1605

View attachment 1606
tq sharing tuan.. semakin tertarik menyimpan aset Bitcoin...
View attachment 1607
 

AmirGGVM

Well-known member
tq bos...sharing is caring..kita kongsi pengalaman masing masing..saya pun banyak blajar ngan rakan rakan yg old timer di sini...masih lom sthn jagung lagi..rugi dan untung de lah satu pengalaman penting dlm idup...
 

Red Panther

New member
Simpan kat luno ni umpama kita simpan duit dalam bank. Ada orang yg jagakan crypto kita dan dia tahu password kita.. lebih baik simpan sendiri di software wallet seperti metamask, exodus & trust wallet
 

Satoshi Tomato

Well-known member
Simpan kat luno ni umpama kita simpan duit dalam bank. Ada orang yg jagakan crypto kita dan dia tahu password kita.. lebih baik simpan sendiri di software wallet seperti metamask, exodus & trust wallet
Ye ke boss???? Alamak pakcik ada banyak jugak la kripto dalam tu.. Boleh ke boss terangkan pasal software wallet tu???
 

extr-o

Well-known member
Sama saja mcm di bank. Luno boleh gunakan simpanan kripto kite untuk pelabur kat lain tempat yer
 

sankiss

Active member
Aslm, hi semua rakan trader. Saya baru lagi dalam pasaran crypto ni, baru baca-baca info dalam forum ni. Ada soalan nak tanya ni, sekiranya saya hendak withdraw, contoh daripada BINANCE ke LUNO, boleh ke? Sebab saya baca LUNO ni mempunyai fungsi wallet juga.
 

extr-o

Well-known member
Aslm, hi semua rakan trader. Saya baru lagi dalam pasaran crypto ni, baru baca-baca info dalam forum ni. Ada soalan nak tanya ni, sekiranya saya hendak withdraw, contoh daripada BINANCE ke LUNO, boleh ke? Sebab saya baca LUNO ni mempunyai fungsi wallet juga.
(y)Mmg boleh saja tak de masaalah. Belilah sedikit Wang kripto yg ada di Luno dan simpan untuk masa depan.
 

Jackjai

Member
pada aku lah luno punya chart tak natural langsung. tak sesuai untuk buat analisis. nak jual beli pakai limit pun lambat, kadang tak dapat (ok aku faham kenapa tak dapat) tapi lagi risau bila pakai stop limit tapi taknak stop..terus drop je macam melepasi roadblok pkp. satu lagi aku penah nak jual harga yg aku inginkan, dah set limit, tapiiii tak dapat sebab chart tak naik2 padahal kalau ikut analisis aku dah sampai pada harga yg ditarget. gambar yang aku attach adalah perbandingan antara chart TradingView dan Luno.
 

Attachments

  • LUNX.png
    LUNX.png
    145.2 KB · Views: 67

AmirGGVM

Well-known member
pada aku lah luno punya chart tak natural langsung. tak sesuai untuk buat analisis. nak jual beli pakai limit pun lambat, kadang tak dapat (ok aku faham kenapa tak dapat) tapi lagi risau bila pakai stop limit tapi taknak stop..terus drop je macam melepasi roadblok pkp. satu lagi aku penah nak jual harga yg aku inginkan, dah set limit, tapiiii tak dapat sebab chart tak naik2 padahal kalau ikut analisis aku dah sampai pada harga yg ditarget. gambar yang aku attach adalah perbandingan antara chart TradingView dan Luno.
tul tu bos..tu yg ramai tuko ke binance
 

Jackjai

Member
Ada siapa2 sini ada isu untuk jual mana2 crypto? Kenapa nak jual tapi insufficient balance sedangkan balance ade je? Contoh..XRP ada 10k bijik, tapi dia tulis available funds 1.5 bijik je..ataupun BTC ada 0.00XX tapi available 0.000000XX je. kenapa ya?
 
Last edited:

Jackjai

Member
Ada siapa2 sini ada isu untuk jual mana2 crypto? Kenapa nak jual tapi insufficient balance sedangkan balance ade je? Contoh..XRP ada 10k bijik, tapi dia tulis available funds 1.5 bijik je..ataupun BTC ada 0.00XX tapi available 0.000000XX je. kenapa ya?
ok lupa aku ada limit order..kena cancel dulu.
 

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top