KUCOIN

Wen

Well-known member
Staff member
1613715986634.png


Pengenalan KuCoin

1613715999922.png

Hyeye semua saya nak berkongsi sikit apa itu platform KUCOIN.. Okay.. KuCoin adalah salah satu Platform Pertukaran berasaskan crypto-to-crypto terkemuka dengan portfolio aset digital yang komprehensif. Lyu Johnny iaitu CEO ataupun Pengasas kepada Kucoin ..kalau korang nak tahu KuCoin adalah pertukaran cryptocurrency global untuk banyak aset digital dan cryptocurrency. Ia dilancarkan pada bulan September 2017 dan semakin berkembang sebagai salah satu pertukaran crypto dengan lebih 6 juta pengguna dan trade volume setiap hari mencecah $576 Juta pada Februari 2021.

Ibu pejabat KuCoin tidak dapat dipastikan samada di Singapura atau Hong Kong. Tetapi mengikut laman portal mereka, mereka telah berdaftar di Seychelles.

Pengguna boleh memuat turun aplikasi KuCoin samada di IOS atau Google App Store bagi pengguna Android.

Klik di sini untuk daftar akaun KuCoin

Cara mendaftar di KuCoin.

Okay.. Untuk meneruskan pendaftaran pada Pertukaran Kucoin , korang mesti mengikuti langkah-langkah berikut:

1) Sambungkan dan akses ke aplikasi KuCoin.

2) Klik Log masuk.

3) Masukkan e-mel dan kata laluan korang dan tekan butang Seterusnya.

4) Sebaik sahaja korang menerima e-mel, korang perlu meneruskan pengesahan akaun: hanya klik pada pautan yang diterima dalam peti mel.

5) Teruskan dengan pengaktifan dua langkah pengesahan Google.

6) Log masuk.

Jika korang memasukkan kata laluan salah lima kali, akaun akan dikunci selama 24 Jam. Jadi, jika korang tidak ingat kata laluan korang, klik pada tab ‘Lupa Kata Laluan’ untuk mengakses halaman pengesahan keselamatan.

Setelah dimasukkan, masukkan kod 2FA dan klik pada butang kirim. Ingatlah bahawa untuk melindungi akaun korang dan mengelakkan sebarang percubaan untuk mencuri data dan deposit korang, KuCoin menggunakan Google Authenticator: ini melindungi akaun dan menambahkan tahap keselamatan tambahan.

Selain itu korang juga boleh gunakan cap jari sebagai pengesahan untuk log in ke aplikasi Kucoin dan ianya lebih mudah dan pantas.

KuCoin platform: Bagaimana cara deposit?

Deposit pada KuCoin secara amnya tiada charge tambahan, kecuali untuk bayaran rangkaian yang dikenakan oleh cryptocurrency berbayar.

Transaction fee setiap jual/beli kripto: 0.1%


Untuk pendaftaran dan perdagangan awal , tidak perlu verify akaun dengan kad pengenalan. Hanya register menggunakan emel.

Tetapi jika ingin withdraw, korang kena verify akaun dulu dengan mengguna kad pengenalan atau lesen memandu.

Cara paling mudah untuk deposit ke KuCoin adalah dengan cara berikut:

1. Deposit kripto dari exchanger Luno/Binance

Pindahkan kripto korang daripada Exchanger yang lain (spt Luno, Binance) ke KuCoin. Korang boleh gunakan XRP, BTC, ataupun USDT. Make sure korang masukkan wallet address yang betul. Jika transfer XRP dari Luno, make sure masukkan wallet address XRP dari Luno ke wallet address XRP di KuCoin. Jangan salah wallet pula. Untuk dapatkan wallet address di KuCoin, pergi ke spot wallet anda di KuCoin, cari XRP kemudian tekan deposit. Anda boleh copy wallet address yang tertera untuk paste di Luno (bahagian pengeluaran).

Jika ingin transfer dari Luno, katakan menggunakan XRP, boleh tengok gambar di bawah. Pilih send di wallet XRP Luno, kemudian masukkan wallet XRP di KuCoin. Cara dapatkan alamat XRP di KuCoin boleh tengok gambar seterusnya.

Screenshot_20210221-142153.jpg



Begitu juga jika anda ingin pindahkan USDT dari Binance, pilih USDT di wallet KuCoin anda. Kemudian pilih deposit, dan copy address untuk paste di wallet USDT Binance. Saya galakkan anda guna USDT TRC-20 kerana zero fee.

Screenshot_20210221-141353__01.jpg


Screenshot_20210221-141635.jpg


Screenshot_20210221-140308__01.jpg


Kemudian paste wallet address tersebut di bahagian Withdrawal di Binance. Cari di Spot Wallet, pilih USDT. Make sure set TRC20 juga.

Screenshot_20210221-143048.jpg



2. P2P Trading

Cara P2P Trading. Di KuCoin juga ada P2P Trading seperti di Binance. Tetapi tidak ramai seller atau buyer di P2P Trading kuCoin. Ini boleh menyebabkan rate yg tinggi akan dikenakan.

Screenshot_20210221-141002__01.jpg


Screenshot_20210221-140217__01.jpg


3. Boleh juga guna cara menggunakan kad kredit atau debit.

Screenshot_20210221-141021__01.jpg



Kelebihan KuCoin

Kelebihan KuCoin adalah kerana mempunyai list kripto yang banyak jika dibandingkan dengan Luno. Jika Luno hanya mempunyai 4 kripto, KuCoin mempunyai 317 jenis kripto untuk didagangkan. Malahan ada kripto yang disenarai di kuCoin belum lagi disenarai di Binance.

So, selamat menggunakan KUCOIN :)
 
Last edited by a moderator:

tupat

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Cara Beli Kripto di KuCoin

Kami cadangkan untuk membeli Kripto dengan menggunakan USDT.

Untuk browse kripto boleh tengok di ruangan 'Markets'. Untuk jual/beli di 'Trades'.

Screenshot_20210221-143800.jpg


Untuk beli boleh tekan kripto yang dimahukan.

Screenshot_20210221-144518.jpg



Screenshot_20210221-144624.jpg
 
Last edited:

Anak Muda

Member
Hye semua saya nak berkongsi sikit apa itu platform KUCOIN.. Okay.. KuCoin adalah salah satu Platform Pertukaran berasaskan crypto-to-crypto terkemuka dengan portfolio aset digital yang komprehensif. Lyu Johnny iaitu CEO ataupun Pengasas kepada Kucoin ..kalau korang nak tahu KuCoin adalah pertukaran cryptocurrency global untuk banyak aset digital dan cryptocurrency. Ia dilancarkan pada bulan September 2017 dan semakin berkembang sebagai salah satu pertukaran crypto dengan lebih 6 juta pengguna dan trade volume setiap hari mencecah $576 Juta pada Februari 2021.

Ibu pejabat KuCoin tidak dapat dipastikan samada di Singapura atau Hong Kong. Tetapi mengikut laman portal mereka, mereka telah berdaftar di Seychelles. Pengguna boleh memuat turun aplikasi KuCoin samada di IOS atau Google App Store bagi pengguna Android.

Cara mendaftar di KuCoin?

Okay.. Untuk meneruskan pendaftaran pada Pertukaran Kucoin , korang mesti mengikuti langkah-langkah berikut:

1) Sambungkan dan akses ke aplikasi KuCoin.

2) Klik Log masuk.

3) Masukkan e-mel dan kata laluan korang dan tekan butang Seterusnya.

4) Sebaik sahaja korang menerima e-mel, korang perlu meneruskan pengesahan akaun: hanya klik pada pautan yang diterima dalam peti mel.

5) Teruskan dengan pengaktifan dua langkah pengesahan Google.

6) Log masuk.

Jika korang memasukkan kata laluan salah lima kali, akaun akan dikunci selama 24 Jam. Jadi, jika korang tidak ingat kata laluan korang, klik pada tab ‘Lupa Kata Laluan’ untuk mengakses halaman pengesahan keselamatan.

Setelah dimasukkan, masukkan kod 2FA dan klik pada butang kirim. Ingatlah bahawa untuk melindungi akaun korang dan mengelakkan sebarang percubaan untuk mencuri data dan deposit korang, KuCoin menggunakan Google Authenticator: ini melindungi akaun dan menambahkan tahap keselamatan tambahan.

Semua pengguna yang didaftarkan di Platform menggunakan kata laluan untuk mengakses akaun mereka, tetapi mungkin tertakluk kepada pelanggaran. Atas sebab ini, pengguna diminta menggunakan Google Authenticator: jika kata laluan dicuri, jangan risau, korang perlu menggunakan nombor telefon atau kunci rahsia pengguna untuk mengakses akaun.Kod pengesahan Google dihasilkan oleh Google Authenticator di telefon dan kod pengesahan diubah setiap 30 saat. Untuk ini, ia hanya boleh digunakan sekali sahaja.

Selain itu korang juga boleh gunakan cap jari sebagai pengesahan untuk log in ke aplikasi Kucoin dan ianya lebih mudah dan pantas.

KuCoin platform: Bagaimana cara deposit?

Deposit pada KuCoin secara amnya tiada charge tambahan, kecuali untuk bayaran rangkaian yang dikenakan oleh cryptocurrency berbayar. 0.1% dikenakan untuk pembelian dan penjualan di pasaran. Ini sangat murah berbanding kebanyakan pertukaran lain.

Untuk pendaftaran dan perdagangan awal , tidak perlu verify akaun dengan kad pengenalan. Hanya register menggunakan emel. Tetapi jika ingin withdraw, korang kena verify akaun dulu dengan mengguna kad pengenalan atau lesen memandu.

Cara paling mudah untuk deposit ke KuCoin adalah dengan cara berikut:

1. Pindahkan kripto korang daripada Exchanger yang lain (spt Luno, Binance) ke KuCoin. Korang boleh gunakan XRP, BTC, ataupun USDT. Make sure korang masukkan wallet address yang betul. Jika transfer XRP dari Luno, make sure masukkan wallet address XRP dari Luno ke wallet address XRP di KuCoin. Jangan salah wallet pula. Untuk dapatkan wallet address di KuCoin, pergi ke spot wallet anda di KuCoin, cari XRP kemudian tekan deposit. Anda boleh copy wallet address yang tertera untuk paste di Luno (bahagian pengeluaran).
Begitu juga jika anda ingin pindahkan USDT dari Binance, pilih USDT di wallet KuCoin anda. Kemudian pilih deposit, dan copy address untuk paste di wallet USDT Binance. Saya galakkan anda guna USDT TRC-20 kerana zero fee.

2. Cara P2P Trading. Di KuCoin juga ada P2P Trading seperti di Binance. Tetapi tidak ramai seller atau buyer di P2P Trading kuCoin. Ini boleh menyebabkan rate yg tinggi akan dikenakan.

3. Cara menggunakan kad kredit atau debit.

Kelebihan KuCoin

Kelebihan KuCoin adalah kerana mempunyai list kripto yang banyak jika dibandingkan dengan Luno. Jika Luno hanya mempunyai 4 kripto, KuCoin mempunyai 317 jenis kripto untuk didagangkan. Malahan ada kripto yang disenarai di kuCoin belum lagi disenarai di Binance.

So, selamat menggunakan K

Hye semua saya nak berkongsi sikit apa itu platform KUCOIN.. Okay.. KuCoin adalah salah satu Platform Pertukaran berasaskan crypto-to-crypto terkemuka dengan portfolio aset digital yang komprehensif. Lyu Johnny iaitu CEO ataupun Pengasas kepada Kucoin ..kalau korang nak tahu KuCoin adalah pertukaran cryptocurrency global untuk banyak aset digital dan cryptocurrency. Ia dilancarkan pada bulan September 2017 dan semakin berkembang sebagai salah satu pertukaran crypto dengan lebih 6 juta pengguna dan trade volume setiap hari mencecah $576 Juta pada Februari 2021.

Ibu pejabat KuCoin tidak dapat dipastikan samada di Singapura atau Hong Kong. Tetapi mengikut laman portal mereka, mereka telah berdaftar di Seychelles. Pengguna boleh memuat turun aplikasi KuCoin samada di IOS atau Google App Store bagi pengguna Android.

Cara mendaftar di KuCoin?

Okay.. Untuk meneruskan pendaftaran pada Pertukaran Kucoin , korang mesti mengikuti langkah-langkah berikut:

1) Sambungkan dan akses ke aplikasi KuCoin.

2) Klik Log masuk.

3) Masukkan e-mel dan kata laluan korang dan tekan butang Seterusnya.

4) Sebaik sahaja korang menerima e-mel, korang perlu meneruskan pengesahan akaun: hanya klik pada pautan yang diterima dalam peti mel.

5) Teruskan dengan pengaktifan dua langkah pengesahan Google.

6) Log masuk.

Jika korang memasukkan kata laluan salah lima kali, akaun akan dikunci selama 24 Jam. Jadi, jika korang tidak ingat kata laluan korang, klik pada tab ‘Lupa Kata Laluan’ untuk mengakses halaman pengesahan keselamatan.

Setelah dimasukkan, masukkan kod 2FA dan klik pada butang kirim. Ingatlah bahawa untuk melindungi akaun korang dan mengelakkan sebarang percubaan untuk mencuri data dan deposit korang, KuCoin menggunakan Google Authenticator: ini melindungi akaun dan menambahkan tahap keselamatan tambahan.

Semua pengguna yang didaftarkan di Platform menggunakan kata laluan untuk mengakses akaun mereka, tetapi mungkin tertakluk kepada pelanggaran. Atas sebab ini, pengguna diminta menggunakan Google Authenticator: jika kata laluan dicuri, jangan risau, korang perlu menggunakan nombor telefon atau kunci rahsia pengguna untuk mengakses akaun.Kod pengesahan Google dihasilkan oleh Google Authenticator di telefon dan kod pengesahan diubah setiap 30 saat. Untuk ini, ia hanya boleh digunakan sekali sahaja.

Selain itu korang juga boleh gunakan cap jari sebagai pengesahan untuk log in ke aplikasi Kucoin dan ianya lebih mudah dan pantas.

KuCoin platform: Bagaimana cara deposit?

Deposit pada KuCoin secara amnya tiada charge tambahan, kecuali untuk bayaran rangkaian yang dikenakan oleh cryptocurrency berbayar. 0.1% dikenakan untuk pembelian dan penjualan di pasaran. Ini sangat murah berbanding kebanyakan pertukaran lain.

Untuk pendaftaran dan perdagangan awal , tidak perlu verify akaun dengan kad pengenalan. Hanya register menggunakan emel. Tetapi jika ingin withdraw, korang kena verify akaun dulu dengan mengguna kad pengenalan atau lesen memandu.

Cara paling mudah untuk deposit ke KuCoin adalah dengan cara berikut:

1. Pindahkan kripto korang daripada Exchanger yang lain (spt Luno, Binance) ke KuCoin. Korang boleh gunakan XRP, BTC, ataupun USDT. Make sure korang masukkan wallet address yang betul. Jika transfer XRP dari Luno, make sure masukkan wallet address XRP dari Luno ke wallet address XRP di KuCoin. Jangan salah wallet pula. Untuk dapatkan wallet address di KuCoin, pergi ke spot wallet anda di KuCoin, cari XRP kemudian tekan deposit. Anda boleh copy wallet address yang tertera untuk paste di Luno (bahagian pengeluaran).
Begitu juga jika anda ingin pindahkan USDT dari Binance, pilih USDT di wallet KuCoin anda. Kemudian pilih deposit, dan copy address untuk paste di wallet USDT Binance. Saya galakkan anda guna USDT TRC-20 kerana zero fee.

2. Cara P2P Trading. Di KuCoin juga ada P2P Trading seperti di Binance. Tetapi tidak ramai seller atau buyer di P2P Trading kuCoin. Ini boleh menyebabkan rate yg tinggi akan dikenakan.

3. Cara menggunakan kad kredit atau debit.

Kelebihan KuCoin

Kelebihan KuCoin adalah kerana mempunyai list kripto yang banyak jika dibandingkan dengan Luno. Jika Luno hanya mempunyai 4 kripto, KuCoin mempunyai 317 jenis kripto untuk didagangkan. Malahan ada kripto yang disenarai di kuCoin belum lagi disenarai di Binance.

So, selamat menggunakan KUCOIN :)
Macam mana nak depo fund ke dalam kucoin?
 

Jonny

New member
Hyeye semua saya nak berkongsi sikit apa itu platform KUCOIN.. Okay.. KuCoin adalah salah satu Platform Pertukaran berasaskan crypto-to-crypto terkemuka dengan portfolio aset digital yang komprehensif. Lyu Johnny iaitu CEO ataupun Pengasas kepada Kucoin ..kalau korang nak tahu KuCoin adalah pertukaran cryptocurrency global untuk banyak aset digital dan cryptocurrency. Ia dilancarkan pada bulan September 2017 dan semakin berkembang sebagai salah satu pertukaran crypto dengan lebih 6 juta pengguna dan trade volume setiap hari mencecah $576 Juta pada Februari 2021.

Ibu pejabat KuCoin tidak dapat dipastikan samada di Singapura atau Hong Kong. Tetapi mengikut laman portal mereka, mereka telah berdaftar di Seychelles.

Pengguna boleh memuat turun aplikasi KuCoin samada di IOS atau Google App Store bagi pengguna Android.

Klik di sini untuk daftar akaun KuCoin

Cara mendaftar di KuCoin.

Okay.. Untuk meneruskan pendaftaran pada Pertukaran Kucoin , korang mesti mengikuti langkah-langkah berikut:

1) Sambungkan dan akses ke aplikasi KuCoin.

2) Klik Log masuk.

3) Masukkan e-mel dan kata laluan korang dan tekan butang Seterusnya.

4) Sebaik sahaja korang menerima e-mel, korang perlu meneruskan pengesahan akaun: hanya klik pada pautan yang diterima dalam peti mel.

5) Teruskan dengan pengaktifan dua langkah pengesahan Google.

6) Log masuk.

Jika korang memasukkan kata laluan salah lima kali, akaun akan dikunci selama 24 Jam. Jadi, jika korang tidak ingat kata laluan korang, klik pada tab ‘Lupa Kata Laluan’ untuk mengakses halaman pengesahan keselamatan.

Setelah dimasukkan, masukkan kod 2FA dan klik pada butang kirim. Ingatlah bahawa untuk melindungi akaun korang dan mengelakkan sebarang percubaan untuk mencuri data dan deposit korang, KuCoin menggunakan Google Authenticator: ini melindungi akaun dan menambahkan tahap keselamatan tambahan.

Selain itu korang juga boleh gunakan cap jari sebagai pengesahan untuk log in ke aplikasi Kucoin dan ianya lebih mudah dan pantas.

KuCoin platform: Bagaimana cara deposit?

Deposit pada KuCoin secara amnya tiada charge tambahan, kecuali untuk bayaran rangkaian yang dikenakan oleh cryptocurrency berbayar.

Transaction fee setiap jual/beli kripto: 0.1%


Untuk pendaftaran dan perdagangan awal , tidak perlu verify akaun dengan kad pengenalan. Hanya register menggunakan emel.

Tetapi jika ingin withdraw, korang kena verify akaun dulu dengan mengguna kad pengenalan atau lesen memandu.

Cara paling mudah untuk deposit ke KuCoin adalah dengan cara berikut:

1. Deposit kripto dari exchanger Luno/Binance

Pindahkan kripto korang daripada Exchanger yang lain (spt Luno, Binance) ke KuCoin. Korang boleh gunakan XRP, BTC, ataupun USDT. Make sure korang masukkan wallet address yang betul. Jika transfer XRP dari Luno, make sure masukkan wallet address XRP dari Luno ke wallet address XRP di KuCoin. Jangan salah wallet pula. Untuk dapatkan wallet address di KuCoin, pergi ke spot wallet anda di KuCoin, cari XRP kemudian tekan deposit. Anda boleh copy wallet address yang tertera untuk paste di Luno (bahagian pengeluaran).

Jika ingin transfer dari Luno, katakan menggunakan XRP, boleh tengok gambar di bawah. Pilih send di wallet XRP Luno, kemudian masukkan wallet XRP di KuCoin. Cara dapatkan alamat XRP di KuCoin boleh tengok gambar seterusnya.

View attachment 2052


Begitu juga jika anda ingin pindahkan USDT dari Binance, pilih USDT di wallet KuCoin anda. Kemudian pilih deposit, dan copy address untuk paste di wallet USDT Binance. Saya galakkan anda guna USDT TRC-20 kerana zero fee.

View attachment 2050

View attachment 2051

View attachment 2046

Kemudian paste wallet address tersebut di bahagian Withdrawal di Binance. Cari di Spot Wallet, pilih USDT. Make sure set TRC20 juga.

View attachment 2053


2. P2P Trading

Cara P2P Trading. Di KuCoin juga ada P2P Trading seperti di Binance. Tetapi tidak ramai seller atau buyer di P2P Trading kuCoin. Ini boleh menyebabkan rate yg tinggi akan dikenakan.

View attachment 2048

View attachment 2047

3. Boleh juga guna cara menggunakan kad kredit atau debit.

View attachment 2049


Kelebihan KuCoin

Kelebihan KuCoin adalah kerana mempunyai list kripto yang banyak jika dibandingkan dengan Luno. Jika Luno hanya mempunyai 4 kripto, KuCoin mempunyai 317 jenis kripto untuk didagangkan. Malahan ada kripto yang disenarai di kuCoin belum lagi disenarai di Binance.

So, selamat menggunakan KUCOIN :)

Terima kasih tuan👍 saya bru shja daftar kucoin ni
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Apa pendapat korang yang dah pakai KuCoin ni? patut ke saya cuba guna KuCoin ni, Sekarang ni guna Binance dengan Luno je.
 

AmirGGVM

Well-known member
nak tanya...mana mana wallet....bila register and verify...better guna IC ke atau license card?....cam luno saya guna IC sebab percaya dia dlm pemerhatian SC..tapi yg wallet yg bukan pemerhatian SC kekadang terpk pasal privacy data pada di luar negara...maa soalan agak cam pelik skit..
 

yusri

New member
Hyeye semua saya nak berkongsi sikit apa itu platform KUCOIN.. Okay.. KuCoin adalah salah satu Platform Pertukaran berasaskan crypto-to-crypto terkemuka dengan portfolio aset digital yang komprehensif. Lyu Johnny iaitu CEO ataupun Pengasas kepada Kucoin ..kalau korang nak tahu KuCoin adalah pertukaran cryptocurrency global untuk banyak aset digital dan cryptocurrency. Ia dilancarkan pada bulan September 2017 dan semakin berkembang sebagai salah satu pertukaran crypto dengan lebih 6 juta pengguna dan trade volume setiap hari mencecah $576 Juta pada Februari 2021.

Ibu pejabat KuCoin tidak dapat dipastikan samada di Singapura atau Hong Kong. Tetapi mengikut laman portal mereka, mereka telah berdaftar di Seychelles.

Pengguna boleh memuat turun aplikasi KuCoin samada di IOS atau Google App Store bagi pengguna Android.

Klik di sini untuk daftar akaun KuCoin

Cara mendaftar di KuCoin.

Okay.. Untuk meneruskan pendaftaran pada Pertukaran Kucoin , korang mesti mengikuti langkah-langkah berikut:

1) Sambungkan dan akses ke aplikasi KuCoin.

2) Klik Log masuk.

3) Masukkan e-mel dan kata laluan korang dan tekan butang Seterusnya.

4) Sebaik sahaja korang menerima e-mel, korang perlu meneruskan pengesahan akaun: hanya klik pada pautan yang diterima dalam peti mel.

5) Teruskan dengan pengaktifan dua langkah pengesahan Google.

6) Log masuk.

Jika korang memasukkan kata laluan salah lima kali, akaun akan dikunci selama 24 Jam. Jadi, jika korang tidak ingat kata laluan korang, klik pada tab ‘Lupa Kata Laluan’ untuk mengakses halaman pengesahan keselamatan.

Setelah dimasukkan, masukkan kod 2FA dan klik pada butang kirim. Ingatlah bahawa untuk melindungi akaun korang dan mengelakkan sebarang percubaan untuk mencuri data dan deposit korang, KuCoin menggunakan Google Authenticator: ini melindungi akaun dan menambahkan tahap keselamatan tambahan.

Selain itu korang juga boleh gunakan cap jari sebagai pengesahan untuk log in ke aplikasi Kucoin dan ianya lebih mudah dan pantas.

KuCoin platform: Bagaimana cara deposit?

Deposit pada KuCoin secara amnya tiada charge tambahan, kecuali untuk bayaran rangkaian yang dikenakan oleh cryptocurrency berbayar.

Transaction fee setiap jual/beli kripto: 0.1%


Untuk pendaftaran dan perdagangan awal , tidak perlu verify akaun dengan kad pengenalan. Hanya register menggunakan emel.

Tetapi jika ingin withdraw, korang kena verify akaun dulu dengan mengguna kad pengenalan atau lesen memandu.

Cara paling mudah untuk deposit ke KuCoin adalah dengan cara berikut:

1. Deposit kripto dari exchanger Luno/Binance

Pindahkan kripto korang daripada Exchanger yang lain (spt Luno, Binance) ke KuCoin. Korang boleh gunakan XRP, BTC, ataupun USDT. Make sure korang masukkan wallet address yang betul. Jika transfer XRP dari Luno, make sure masukkan wallet address XRP dari Luno ke wallet address XRP di KuCoin. Jangan salah wallet pula. Untuk dapatkan wallet address di KuCoin, pergi ke spot wallet anda di KuCoin, cari XRP kemudian tekan deposit. Anda boleh copy wallet address yang tertera untuk paste di Luno (bahagian pengeluaran).

Jika ingin transfer dari Luno, katakan menggunakan XRP, boleh tengok gambar di bawah. Pilih send di wallet XRP Luno, kemudian masukkan wallet XRP di KuCoin. Cara dapatkan alamat XRP di KuCoin boleh tengok gambar seterusnya.

View attachment 2052


Begitu juga jika anda ingin pindahkan USDT dari Binance, pilih USDT di wallet KuCoin anda. Kemudian pilih deposit, dan copy address untuk paste di wallet USDT Binance. Saya galakkan anda guna USDT TRC-20 kerana zero fee.

View attachment 2050

View attachment 2051

View attachment 2046

Kemudian paste wallet address tersebut di bahagian Withdrawal di Binance. Cari di Spot Wallet, pilih USDT. Make sure set TRC20 juga.

View attachment 2053


2. P2P Trading

Cara P2P Trading. Di KuCoin juga ada P2P Trading seperti di Binance. Tetapi tidak ramai seller atau buyer di P2P Trading kuCoin. Ini boleh menyebabkan rate yg tinggi akan dikenakan.

View attachment 2048

View attachment 2047

3. Boleh juga guna cara menggunakan kad kredit atau debit.

View attachment 2049


Kelebihan KuCoin

Kelebihan KuCoin adalah kerana mempunyai list kripto yang banyak jika dibandingkan dengan Luno. Jika Luno hanya mempunyai 4 kripto, KuCoin mempunyai 317 jenis kripto untuk didagangkan. Malahan ada kripto yang disenarai di kuCoin belum lagi disenarai di Binance.

So, selamat menggunakan KUCOIN :)
link nak register KUCOIN ni ok lg ker? saya klik kuar blank jer...
 

Viki0808

New member
Hyeye semua saya nak berkongsi sikit apa itu platform KUCOIN.. Okay.. KuCoin adalah salah satu Platform Pertukaran berasaskan crypto-to-crypto terkemuka dengan portfolio aset digital yang komprehensif. Lyu Johnny iaitu CEO ataupun Pengasas kepada Kucoin ..kalau korang nak tahu KuCoin adalah pertukaran cryptocurrency global untuk banyak aset digital dan cryptocurrency. Ia dilancarkan pada bulan September 2017 dan semakin berkembang sebagai salah satu pertukaran crypto dengan lebih 6 juta pengguna dan trade volume setiap hari mencecah $576 Juta pada Februari 2021.

Ibu pejabat KuCoin tidak dapat dipastikan samada di Singapura atau Hong Kong. Tetapi mengikut laman portal mereka, mereka telah berdaftar di Seychelles.

Pengguna boleh memuat turun aplikasi KuCoin samada di IOS atau Google App Store bagi pengguna Android.

Klik di sini untuk daftar akaun KuCoin

Cara mendaftar di KuCoin.

Okay.. Untuk meneruskan pendaftaran pada Pertukaran Kucoin , korang mesti mengikuti langkah-langkah berikut:

1) Sambungkan dan akses ke aplikasi KuCoin.

2) Klik Log masuk.

3) Masukkan e-mel dan kata laluan korang dan tekan butang Seterusnya.

4) Sebaik sahaja korang menerima e-mel, korang perlu meneruskan pengesahan akaun: hanya klik pada pautan yang diterima dalam peti mel.

5) Teruskan dengan pengaktifan dua langkah pengesahan Google.

6) Log masuk.

Jika korang memasukkan kata laluan salah lima kali, akaun akan dikunci selama 24 Jam. Jadi, jika korang tidak ingat kata laluan korang, klik pada tab ‘Lupa Kata Laluan’ untuk mengakses halaman pengesahan keselamatan.

Setelah dimasukkan, masukkan kod 2FA dan klik pada butang kirim. Ingatlah bahawa untuk melindungi akaun korang dan mengelakkan sebarang percubaan untuk mencuri data dan deposit korang, KuCoin menggunakan Google Authenticator: ini melindungi akaun dan menambahkan tahap keselamatan tambahan.

Selain itu korang juga boleh gunakan cap jari sebagai pengesahan untuk log in ke aplikasi Kucoin dan ianya lebih mudah dan pantas.

KuCoin platform: Bagaimana cara deposit?

Deposit pada KuCoin secara amnya tiada charge tambahan, kecuali untuk bayaran rangkaian yang dikenakan oleh cryptocurrency berbayar.

Transaction fee setiap jual/beli kripto: 0.1%


Untuk pendaftaran dan perdagangan awal , tidak perlu verify akaun dengan kad pengenalan. Hanya register menggunakan emel.

Tetapi jika ingin withdraw, korang kena verify akaun dulu dengan mengguna kad pengenalan atau lesen memandu.

Cara paling mudah untuk deposit ke KuCoin adalah dengan cara berikut:

1. Deposit kripto dari exchanger Luno/Binance

Pindahkan kripto korang daripada Exchanger yang lain (spt Luno, Binance) ke KuCoin. Korang boleh gunakan XRP, BTC, ataupun USDT. Make sure korang masukkan wallet address yang betul. Jika transfer XRP dari Luno, make sure masukkan wallet address XRP dari Luno ke wallet address XRP di KuCoin. Jangan salah wallet pula. Untuk dapatkan wallet address di KuCoin, pergi ke spot wallet anda di KuCoin, cari XRP kemudian tekan deposit. Anda boleh copy wallet address yang tertera untuk paste di Luno (bahagian pengeluaran).

Jika ingin transfer dari Luno, katakan menggunakan XRP, boleh tengok gambar di bawah. Pilih send di wallet XRP Luno, kemudian masukkan wallet XRP di KuCoin. Cara dapatkan alamat XRP di KuCoin boleh tengok gambar seterusnya.

View attachment 2052


Begitu juga jika anda ingin pindahkan USDT dari Binance, pilih USDT di wallet KuCoin anda. Kemudian pilih deposit, dan copy address untuk paste di wallet USDT Binance. Saya galakkan anda guna USDT TRC-20 kerana zero fee.

View attachment 2050

View attachment 2051

View attachment 2046

Kemudian paste wallet address tersebut di bahagian Withdrawal di Binance. Cari di Spot Wallet, pilih USDT. Make sure set TRC20 juga.

View attachment 2053


2. P2P Trading

Cara P2P Trading. Di KuCoin juga ada P2P Trading seperti di Binance. Tetapi tidak ramai seller atau buyer di P2P Trading kuCoin. Ini boleh menyebabkan rate yg tinggi akan dikenakan.

View attachment 2048

View attachment 2047

3. Boleh juga guna cara menggunakan kad kredit atau debit.

View attachment 2049


Kelebihan KuCoin

Kelebihan KuCoin adalah kerana mempunyai list kripto yang banyak jika dibandingkan dengan Luno. Jika Luno hanya mempunyai 4 kripto, KuCoin mempunyai 317 jenis kripto untuk didagangkan. Malahan ada kripto yang disenarai di kuCoin belum lagi disenarai di Binance.

So, selamat menggunakan KUCOIN :)
Bro,skrg sy nk beli htr,so kn beli usdt dulu ke?
 

tupat

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
nak tanya...mana mana wallet....bila register and verify...better guna IC ke atau license card?....cam luno saya guna IC sebab percaya dia dlm pemerhatian SC..tapi yg wallet yg bukan pemerhatian SC kekadang terpk pasal privacy data pada di luar negara...maa soalan agak cam pelik skit..
Saya guna lesen je. Kalau boleh buat palang water mark

1616377667746.png
 

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top