Kripto Yang Berpotensi Sekarang

Pak Man Forex

Well-known member
Nampaknya REEF sudah mula menunjukkan aksinya apabila ia telah membuat kenaikan menghampiri 50% dalam masa 24 jam daripada paras terendah pada harga $ 0.036 sehingga ke paras harga $0.055.
Padu bakhang 🔥🔥.

Kalau dilihat daripada carta Daily, dapat kita saksikan candle semalam telah pun close melepasi paras harga $0.050 yang merupakan paras yang sukar untuk ditembusi, hanya terjadi shadow yang panjang sahaja pada sebelum ini. Jangkaan seterusnya adalah ia perlu menguji dan melepasi paras harga $0.058 untuk membuat kenaikan yang lebih tinggi dan juga ATH yang terbaru.

Adakah paras harga $0.1 bakal tercapai seperti yang tuan @tupat jangkakan ? Tetapi kalau ia mencapai paras harga tersebut, tuan @tupat memang terbaik. Step by step jangkaannya menepati apa yang dijangkakan hahahaha padu-padu :love:

1620793868505.png
 

HK97

New member
Assalamualaikum wbt selamat ptg, nk tanya kalau di etherscan transaction/holders dll lain2 maklumat boleh dpercayai atau tidak?

dan Holders Vb merujuk kepada ap ye? Holders lain mcm adhd908.......,Kalau ada nama holders Vb ni coin tersebut ada potensi atau tidak?

maaf tanya pelik2, saya baru belajar2,
 

amirulamri

New member
Assalamualaikum, nak tanya.. as for today market drop gila2, kalau nak all out in 1 particular coin and hodl for up to 5 years coin apa yang paling berbaloi ye? t. kasihhh
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Assalamualaikum, nak tanya.. as for today market drop gila2, kalau nak all out in 1 particular coin and hodl for up to 5 years coin apa yang paling berbaloi ye? t. kasihhh
lebih baik diversify kan contoh ada RM5000, then kalau tanya saya lebih baik pilih 5 coin terbaik dan letak Rm1000 setiap 1 coin...
 

Wen

Well-known member
Staff member

Perghhh ! Polygon (Matic) Kekalkan Momentum Meroket Lebih 200%!​


Polygon (MATIC) terus mencuri perhatian para pelabur kerana mampu untuk berdiri di atas kaki sendiri dan tidak mengharapkan dominasi Bitcoin untuk mengawal pergerakannya

Mark Cuban, Pemilik Persatuan Bola Keranjang Nasional (NBA) Dallas Mavericks , Kini telah menyokong
Polygon menjadi sebahagian daripada portfolio syarikat beliau.

View: https://twitter.com/0xPolygon/status/1397236024498180107?s=20

Baru-baru ini, ketika Elon Musk memutuskan untuk berhenti menerima Bitcoin (BTC) disebabkan masalah persekitaran. Tetapi sebaliknya bagi Mark Cuban, bahawa Dallas Mavericks masih lagi menerima dan akan meneruskan penggunaan mata wang digital sebagai pembayaran .

Melihat kepada carta pergerakan harga MATIC/USDT, harga terus membuat kenaikan melebihi 200% pada permulaan dagangan minggu ini.

Pergerakan harga pada dagangan semalam kelihatan harga terus membuat kenaikan melepasi zon RBS (resistance become support) sekitar $1.40 - $1.70 sehingga ke paras resistance $2.10

Namun pada dagangan hari ini, harga MATIC membuat sedikit penurunan untuk kembali menguji paras resistance $2.10.

Sekiranya harga MATIC berjaya mengekalkan trend bullish, paras resistace $2.60 yang merupakan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) sebelum ini bakal diuji semula.

Paras ATH tersebut $2.60 bakal menjadi perhatian sebelum pergerakan harga terus membuat ketinggian sepanjang masa (ATH) yang terbaru.

Jika harga tidak berjaya untuk mengekalkan rentak kenaikan, zon RBS (resistance become support) sekitar $1.40 - $1.70 bakal diuji semula.

Lihat gambar carta matawang kripto MATIC/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Matic 27.5.21.jpg
 
Last edited:

Wen

Well-known member
Staff member
Ada tak pelabur REEF dalam ni .??? Korang rasa REEF ni boleh pergi lebih jauh tak ??

Haa ni nak bagitahu. Reef ada mengumumkan akan melancarkan mainnet Reef Chain versi Canary. Reef Chain adalah sebuah rangkaian blockchain yang tertumpu kepada DeFi menggunakan rangka kerja ‘Substrate’, yang menawarkan pelbagai ciri untuk menguasai DeFi DApps.


Reef Finance juga telah memperkenalkan pelbagai produk hasil DEFI dalam tempoh yang singkat iaitu ‘Reef Bonds’ dan ‘Reef Baskets’ bertujuan untuk mempermudahkan lagi usaha dalam pelaburan dan pengurusan portfolio.

Mari perhatikan pergerakan harga pada carta REEF/USDT.

Kenaikan harga pada minggu ini terhalang di paras rintangan $0.037 sebelum harga susut semula ke zon SBR (support become resistance) sekitar $0.035.

Dapat dilihat REEF menyaksikan lonjakan harga lebih 120% pada pembukaan pasaran minggu ini. Paras harga $0.058 merupakan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) yang pernah dicatatkan.

Jika diperhatikan, pergerakan harga REEF telah menembusi zon SBR (support become resistance) sekitar paras $0.034-$0.036. Paras zon tersebut perlu dilepasi oleh REEF sebelum membuat lonjakan yang lebih tinggi dan menguji zon resistance yang pernah dicapai sekitar harga $0.054-$0.057.

Tetapi jika pergerakan harga bagi REEF terus membuat penurunan yang lebih rendah lagi, zon RBS sekitar $0.025–$0.028 bakal diuji terlebih dahulu.

Ketika penulisan, REEF didagangkan pada $0.31, susut hampir 11% dalam 24 jam. Koin ini kini berada di kedudukan ke-117 dalam pasaran kripto.

Lihat gambar carta matawang kripto REEF/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

REEF FINANCE 28.5.21.jpg
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Ada tak pelabur REEF dalam ni .??? Korang rasa REEF ni boleh pergi lebih jauh tak ??

Haa ni nak bagitahu. Reef ada mengumumkan akan melancarkan mainnet Reef Chain versi Canary. Reef Chain adalah sebuah rangkaian blockchain yang tertumpu kepada DeFi menggunakan rangka kerja ‘Substrate’, yang menawarkan pelbagai ciri untuk menguasai DeFi DApps.


Reef Finance juga telah memperkenalkan pelbagai produk hasil DEFI dalam tempoh yang singkat iaitu ‘Reef Bonds’ dan ‘Reef Baskets’ bertujuan untuk mempermudahkan lagi usaha dalam pelaburan dan pengurusan portfolio.

Mari perhatikan pergerakan harga pada carta REEF/USDT.

Kenaikan harga pada minggu ini terhalang di paras rintangan $0.037 sebelum harga susut semula ke zon SBR (support become resistance) sekitar $0.035.

Dapat dilihat REEF menyaksikan lonjakan harga lebih 120% pada pembukaan pasaran minggu ini. Paras harga $0.058 merupakan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) yang pernah dicatatkan.

Jika diperhatikan, pergerakan harga REEF telah menembusi zon SBR (support become resistance) sekitar paras $0.034-$0.036. Paras zon tersebut perlu dilepasi oleh REEF sebelum membuat lonjakan yang lebih tinggi dan menguji zon resistance yang pernah dicapai sekitar harga $0.054-$0.057.

Tetapi jika pergerakan harga bagi REEF terus membuat penurunan yang lebih rendah lagi, zon RBS sekitar $0.025–$0.028 bakal diuji terlebih dahulu.

Ketika penulisan, REEF didagangkan pada $0.31, susut hampir 11% dalam 24 jam. Koin ini kini berada di kedudukan ke-117 dalam pasaran kripto.

Lihat gambar carta matawang kripto REEF/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

View attachment 3000
untuk long term bagus reef ni...
 

Wen

Well-known member
Staff member

Chainlink 1.6.21.jpg


Ada tak Holder Chainlink dalam ni. ? Jom borak pasal Chainlink....

Chainlink antara kripto yang popular di samping Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) dan XRP. Walaupun terkeluar daripada top 10 dari segi market cap, Chainlink mempunyai komuniti yang sentiasa menyokong kuat.

Beberapa hari yang lalu, Chainlink telah bekerjasama melancarkan edisi terhad dinamik NFT untuk Bola Keranjang Kebangsaan (NBA).

View: https://twitter.com/chainlink/status/1398004317303492608?s=20


Seterusnya, melihat kepada carta LINK/USDT, pergerakan harga telah mencatat paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru $53 iaitu kenaikan melebihi 100% sejak awal bulan Mei namun selepas itu ia membuat penurunan sehingga ke paras sokongan sekitar harga $15-$16 seiring kejatuhan Bitcoin.

Selepas sahaja harga menguji paras sokongan $15-$16, pergerakan harga kembali membuat lonjakan sehingga menembusi paras RBS (resistance become support) $24 dan terus menyambung kenaikan untuk menguji paras SBR (support become resistance) sekitar harga $32-$34.

Tetapi harga LINK tidak dapat bertahan untuk mengekalkan kenaikan apabila menguji paras SBR seterusnya di paras harga $42-$44 dan kembali membuat penurunan untuk menguji zon RBS $24.

Namun penurunan ke zon RBS $24 dilihat terus membuat ‘bouncing’ untuk kembali memberi keyakinan kepada para pelabur bahawa pergerakan harga sedang memberi isyarat perubahan trend yang jelas untuk kembali meneruskan trend bullish.

Jika pergerakan harga berjaya meneruskan trend bullish dan dapat menembusi zon SBR $32-$34, jangkaan untuk kenaikan yang lebih tinggi bakal menuju ke zon SBR seterusnya di paras harga $42-$44 sebelum menguji paras ATH $53.

Namun sekiranya pergerakan harga tidak berjaya untuk mengekalkan trend bullish, pergerakan harga bakal kembali menguji zon RBS $24 dan perlu dilihat reaksi seterusnya.

Jika harga terus membuat penurunan yang lebih rendah, paras sokongan $15-$16 bakal menjadi tumpuan untuk diuji.

Lihat gambar carta matawang kripto LINK/USDT untuk rujukan analisis teknikal anda.
 

Wen

Well-known member
Staff member

Bull Season Belum Berakhir! Tron (TRX) Makin Dapat Perhatian​


TRON 1.6.21.jpg


CEO dan Founder Tron Justin Sun, baru-baru ini membincangkan prospek mengenai matawang digital di Bloomberg Asia dalam satu temu bual.


Beliau menyatakan yang “bull run belum berakhir” dan beliau juga percaya akan berlaku ‘Bull Market’ pada bulan Julai dan Ogos.

Sementara itu, jom lihat carta pergerakan harga TRX/USDT.

TRON mempamerkan reputasi kenaikan yang agresif apabila telah membuat lonjakan melebihi 500% bermula daripada pembukaan pasaran Januari 2021 sehingga mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) yang terbaru di paras harga $0.18.

Susulan daripada itu, harga TRX dijangkakan bakal membuat kenaikan untuk menguji zon SBR (support become resistance) sekitar harga $0.090.

Sekiranya pergerakan harga TRX berjaya menembusi rintangan $0.090, sasaran kenaikan yang lebih tinggi dilihat bakal menguji zon SBR seterusnya di paras harga $0.12 sebelum menuju ke paras ATH $0.18 yang pernah dicatatkan pada 17 April.

Namun, jika harga terus membuat penurunan ke paras harga yang lebih rendah, zon support sekitar harga $0.60 bakal diuji dan bakal menjadi tumpuan pelabur untuk jangkaan membuat ‘retracement’ atau terus mengekalkan trend bearish.

Pada masa penulisan, TRX didagangkan sekitar paras $0.075 susut 3%.

Lihat gambar carta matawang kripto TRX/USDT untuk rujukan analisis teknikal anda.
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
  • Like
Reactions: Wen

Fakhrii

Well-known member
Staff member
ADA SINAR HARAPAN KE PUNDIX NI UNTUK MELONJAK SEMULA ?

PundiX.jpg

Pergerakan harga PUNDIX terus bergerak perlahan sekitar $1.30 yang mana harga masih lagi menantikan sentimen yang positif untuk menyokong harga membuat lonjakan.

Jangkaan seterusnya berkemungkinan, harga bakal menuju semula ke paras SBR (support become resistance) sekitar $2 untuk ditembusi.

Jika pergerakan harga berjaya menembusi paras SBR $2 tersebut, harga dijangka bakal membuat lonjakan yang lebih tinggi ke paras SBR seterusnya sekitar $2.80-$3.

Sekiranya lonjakan itu tercapai, semestinya ia bakal memberikan harapan yang baru kepada para pelabur bahawa pergerakan harga PUNDIX bakal membuat perubahan trend kepada trend bullish.

Namun sekiranya pergerakan harga terus membuat penurunan, paras sokongan sekitar $1.14-$1.34 bakal ditembusi untuk harga mencapai paras terendah yang terbaru bagi pasaran 2021.
Melihat daripada sudut teknikal pada carta PUNDIX/USDT,

Pergerakan harga PUNDIX terus bergerak perlahan sekitar $1.30 yang mana harga masih lagi menantikan sentimen yang positif untuk menyokong harga membuat lonjakan.

Jangkaan seterusnya berkemungkinan, harga bakal menuju semula ke paras SBR (support become resistance) sekitar $2 untuk ditembusi.

Jika pergerakan harga berjaya menembusi paras SBR $2 tersebut, harga dijangka bakal membuat lonjakan yang lebih tinggi ke paras SBR seterusnya sekitar $2.80-$3.

Sekiranya lonjakan itu tercapai, semestinya ia bakal memberikan harapan yang baru kepada para pelabur bahawa pergerakan harga PUNDIX bakal membuat perubahan trend kepada trend bullish.

Namun sekiranya pergerakan harga terus membuat penurunan, paras sokongan sekitar $1.14-$1.34 bakal ditembusi untuk harga mencapai paras terendah yang terbaru bagi pasaran 2021.

BAGAIMANA PENDAPAT ANDA ? LAMA DAH MENUNGGU PUNDIX NI NAK MEROKET 😅
 

Pemburu Duit Syiling

Active member
ADA SINAR HARAPAN KE PUNDIX NI UNTUK MELONJAK SEMULA ?

View attachment 3036
Pergerakan harga PUNDIX terus bergerak perlahan sekitar $1.30 yang mana harga masih lagi menantikan sentimen yang positif untuk menyokong harga membuat lonjakan.

Jangkaan seterusnya berkemungkinan, harga bakal menuju semula ke paras SBR (support become resistance) sekitar $2 untuk ditembusi.

Jika pergerakan harga berjaya menembusi paras SBR $2 tersebut, harga dijangka bakal membuat lonjakan yang lebih tinggi ke paras SBR seterusnya sekitar $2.80-$3.

Sekiranya lonjakan itu tercapai, semestinya ia bakal memberikan harapan yang baru kepada para pelabur bahawa pergerakan harga PUNDIX bakal membuat perubahan trend kepada trend bullish.

Namun sekiranya pergerakan harga terus membuat penurunan, paras sokongan sekitar $1.14-$1.34 bakal ditembusi untuk harga mencapai paras terendah yang terbaru bagi pasaran 2021.
Melihat daripada sudut teknikal pada carta PUNDIX/USDT,

Pergerakan harga PUNDIX terus bergerak perlahan sekitar $1.30 yang mana harga masih lagi menantikan sentimen yang positif untuk menyokong harga membuat lonjakan.

Jangkaan seterusnya berkemungkinan, harga bakal menuju semula ke paras SBR (support become resistance) sekitar $2 untuk ditembusi.

Jika pergerakan harga berjaya menembusi paras SBR $2 tersebut, harga dijangka bakal membuat lonjakan yang lebih tinggi ke paras SBR seterusnya sekitar $2.80-$3.

Sekiranya lonjakan itu tercapai, semestinya ia bakal memberikan harapan yang baru kepada para pelabur bahawa pergerakan harga PUNDIX bakal membuat perubahan trend kepada trend bullish.

Namun sekiranya pergerakan harga terus membuat penurunan, paras sokongan sekitar $1.14-$1.34 bakal ditembusi untuk harga mencapai paras terendah yang terbaru bagi pasaran 2021.

BAGAIMANA PENDAPAT ANDA ? LAMA DAH MENUNGGU PUNDIX NI NAK MEROKET 😅
tak tau nak jadi apa dah pundi ni ..😂😂
 

Pak Man Forex

Well-known member
Tuan, agak2 IDEA ini ada potensi utk meroket tak? Ke coin nih mcm pump dump ja? Sbb skrg harga jatuh bnyk juga
Sekarang semua tengah jatuh selaras dengan kejatuhan harga BTC. IDEA kalau diikutkan ada potential besar dengan projek yang diaorang rancang and marketcap pun still rendah.

So probability untuk dia meroket tu masih ada and lagipun projek ni masih baru lagi, perlu banyak kerja lagi kena buat. Tapi dalam masa sama IDEA ni boleh juga staking. Papepun DYOR terlebih dahulu (y)
 
Last edited:

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Sekarang semua tengah jatuh selaras dengan kejatuhan harga BTC. IDEA kalau diikutkan ada potential besar dengan projek yang diaoarang rancang and marketcap pun still rendah.

So probability untuk dia meroket tu masih ada and lagipun projek ni masih baru lagi, perlu banyak kerja lagi kena buat. Tapi dalam masa sama IDEA ni boleh juga staking. Papepun DYOR terlebih dahulu (y)
financial advise ke ni ? hehe lama tak nampak pakman. Sihat ?
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Sekarang semua tengah jatuh selaras dengan kejatuhan harga BTC. IDEA kalau diikutkan ada potential besar dengan projek yang diaoarang rancang and marketcap pun still rendah.

So probability untuk dia meroket tu masih ada and lagipun projek ni masih baru lagi, perlu banyak kerja lagi kena buat. Tapi dalam masa sama IDEA ni boleh juga staking. Papepun DYOR terlebih dahulu (y)
financial advise ke ni ? hehe lama tak nampak pakman. Sihat ?
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Sekarang semua tengah jatuh selaras dengan kejatuhan harga BTC. IDEA kalau diikutkan ada potential besar dengan projek yang diaoarang rancang and marketcap pun still rendah.

So probability untuk dia meroket tu masih ada and lagipun projek ni masih baru lagi, perlu banyak kerja lagi kena buat. Tapi dalam masa sama IDEA ni boleh juga staking. Papepun DYOR terlebih dahulu (y)
financial advise ke ni ? hehe lama tak nampak pakman.
 

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top