Korang Invest Apa? Saham, Emas, Kripto, Hartanah

Pelaburan Yang Korang Suka


  • Total voters
    16

Mr.Gekko

Well-known member
Korang biasa mesti ada beranakkan duit melalui pelaburan kan? So far yang mana korang suka dan tengah invest sekarang?

Nota : Pelaburan ni maksudnya yang target simpan duduk diam goyang kaki la. Kalau forex tu dah macam kena trade dah.
 

Mr.Gekko

Well-known member
Nak invest dalam fixed deposit modal kecil haha. Dengan rate dalam 3% setahun lama nak tunggu kalau modal kecil
FD product bank paling tak logik.
Nak kalis inflasi pun tak bleh.




wolf of wall street omg GIF
 

tupat

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Forex
Crypto
Hartanah
Unit trust

Paling masyuk Forex 15-20% sebulan. Kdg lebih kdg kurang.
 

fazruljalaluddin

Active member
hartanah
- sebab boleh 'duduk' dalam pelaburan ni
- dah ada 2 bijik, tapi memandangkan profession saya yang tak berapa nak cerah lagi2 ketidak tentuan ekonomi sekarang ni, memaksa saya utk mencari punca pendapatan/pelaburan lain spt forex dan saham.

saham & forex
- perancangan jangka panjang, belajar pelan2. harap2 bila dah tua boleh la duk diam2 kat rumah jual beli saham. xyah kerja berat2 dah

asb
- sebab senang ^_^
 

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top