Ethereum (ETH)

tupat

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
1603787978093.png

Ether (ETH)

Harga Tertinggi (Apr 2021): $2,200
Harga Terendah (Okt 2015): $0.43
Harga Semasa: $2440
.
.​
 
Last edited by a moderator:

Pak Man Forex

Well-known member
ETH juga tidak mahu ketinggalan untuk memacu dalam membuat peningkatan. Nampak gaya Ethereum bakal menguji paras ketinggian sebelum ini terlebih dahulu sebelum memacu terus dalam membuat peningkatan tetapi adakah ia boleh membuat penurunan kembali ?​

1614159266374.png
 

Wen

Well-known member
Staff member
Fuhhh .. Nak borak ni .. ETH Jatuh dengan harga $1400 tapi kripto lain pun jatuh juga .. Apa yang lagi membimbangkan adalah ETH ada Issue dengan Gas Fee sebab mahal sangat.. Jadi adakah ETH ni akan meneruskan penurunan harga di sebabkan Issue ini? atau ini adalah peluang Terbaik untuk kita beli??Hehehe

1614327647702.png
 

Wen

Well-known member
Staff member
Apa pun Mari la kita dengarkan Sembang Intraday Bro Trader ni ada BORAK pasal ETH berkenaan issue Gas Fee .. #SEMBANGINTRADAY ..

 

Pak Man Forex

Well-known member
Nampak gaya seperti ETH sedang menguji zone sebelum ini. Adakah Ethereum sedang standby minyak untuk terbang lagi jauh ?​

1614329018491.png
 

Fakhrii

Well-known member
Staff member
Tetapi Intraday ada update perkembangan semasa mengenai Ethereum sebelum ini

 

Pak Man Forex

Well-known member
ETH pun mengikut jejak ibu kripto untuk mencanak juga dan kini kita dapat melihat jika Ethereum terus membuat kenaikan bermakna ia akan menguji paras harga sekitar $ 2,000 atau akan membuat ATH terbaru lagi dan mencapai ketinggian sekitar $ 10,000 seperti yang dijangka oleh pelbagai pihak ? 😅

1615264852727.png
 
Last edited:

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
ETH pun mengikut jejak ibu kripto untuk mencanak juga dan kini kita dapat melihat jika Ethereum terus membuat kenaikan bermakna ia akan menguji paras harga sekitar $ 2,000 atau akan membuat ATH terbaru lagi dan mencapai ketinggian sekitar $ 10,000 seperti yang dijangka oleh pelbagai pihak ? 😅







View attachment 2228

Bitcoin terbang, So adik dia ni mesti nak terbang jugak... Fly high !!
 

Wen

Well-known member
Staff member
1615795142107.png


ETH okay tak tu??? Hehe.. Ni saya nak kongsi sikit.. Haa Ethereum ni hampir mencapai ATH sebelum ini di paras harga sekitar $2042 sebelum membuat penyusutan seperti mengikut kebanyakkan kripto yang pada petang ini banyak mengalami penyusutan atau diskaun.. Hahahaha tetapi mengikut jangkaan seperti ETH akan mencapai ATH sebelum ini dan membuat ATH terbaru mungkin dalam minggu ini atau minggu depan.

Simon Dedic Co-founder Moonrock Capital telah meramalkan Ethereum akan mencecah $2500 minggu ini. Perghh.... Walaupun Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa sebelumnya pada $58,500 pada hujung minggu, Ethereum juga masih berusaha untuk menguji semula $2,000. Walau bagaimanapun, Simon Dedic, Co-founder Moonrock Capital itu percaya bahawa akan ada perubahan besar untuk Ethereum minggu ini.

Dedic meramalkan bahawa Ethereum akan mencecah $2,500 minggu ini. Dia membuat kenyataan di Twitter dua hari yang lalu, ketika harga ETH sekitar $1943.


Haaa.. Dedic juga bukan satu-satunya yang yakin pada Ethereum. Penganalisis Crypto Carl Martin juga berkongsi sentimen positifnya di Twitter dan menyokong kenyataan itu. Stanby pemegang Ethereum. Harga tengah jatuh tu boleh la beli lagi .. hahaha.
 
Last edited:

Pak Man Forex

Well-known member
Sebelum ini Ethereum telah meningkat sehingga ke paras harga $1944 sebelum berlegar-berlegar di dalam zon dan kemudian penurunan sehingga ke paras harga $1536. ETH juga susut mengikut jejak BTC dan pagi ini ia juga membuat kenaikan sedikit.



Dapat kita lihat apabila harga memberi diskaun, ia terus memberi peluang kepada whale untuk kaut lagi aset ETH. Paduuu 🔥

1616728351923.png
 

Wen

Well-known member
Staff member
1617334723709.png


Nampaknya ETH sekali lagi menguji Zon Resistance $1942-$2038. Ini adalah permulaan awal bulan yang terbaik untuk ETH. Adakah bulan ni ETH akan melepasi ATH sebelum ini. Sikit lagi ETH akan Breakout harga sebelum ini.. So.. Sama-sama kita nantikan.
 

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top