Doge Coin (DOGE)

Wen

Well-known member
Staff member
Apa itu DOGE?

Image result for dogecoin


Haaa.. Ini lah dia anjing baka jepun iaitu Dogecoin. Kenapa anjing baka sebab ia terkenal dengan logonya di inspirasikan oleh anjing baka Jepun, Shiba inu. Doge ni di lancarkan pada tahun 2013 dan bermula sebagai matawang kripto yang sarkastik sebab masa tu sektor kripto sangat popular. Kalau korang nak tahu ada juga yang mengatakan Dogecoin ni merupakan parodi Bitcoin.

Pada asalnya juga, Dogecoin ni diperkenalkan sebagai "Joke Currency" pada oktober 2013,Jackson Palmer yang bekerja bahagian pemasaran Adobe System di Sydney,dia pun mengikuti perkembangan dunia matawang kripto dan suatu hari telah mengeluarkan satu tweet berbunyi "Melabur dalam Dogecoin, Tweet itu pun dapatlah sambutan yang hangat. Jackson pun membeli domain dogecoin.com dan menambah logo DOgecoin.

Pada masa sama juga,seorang programmer bernama Billy MArkus berasal dari Portland,Oregon ingin mencipta suatu matawang kripto baru,jauh daripada skandal dan kontroversi matawang kripto lain khusunya Bitcoin yang terjejas kerana skandal Mt.Gox.Apabila Billly terjumpa laman web Dogecoin, beliau terus menghubungi Jackson melalui twitter untuk menjadi kan idea itu realiti. Billy pon menggunakan kod terbuka Bitcoin untuk mengubah kod front end kepada meme shiba Inu tadi

Seminggu lepas tweet asal Jackson,Dogecoin dilancarkan kepada orang ramai. pengumuman tentang Dogecoin di reddit dan matawang kripto menjadi sangat popular kerana asalnya daripada meme Shiba Inu. Komuniti Reddit pon bertambah dan harga Dogecoin pun murah hanya USD$0.0001. Orang pon ramai yang berpindah daripada bitcoin ke Dogecoin.

Yang menjadikan Doge ni Trend pula, haa bila Musk memilih matawang itu sebagai hiburannya, bermula dari 1 April 2020, dia menggelar kan dirinya "CEO DOGE" sebelum menukarkan kepada "Bekas CEO Dogecoin di ruang profil Twitternya sehinggakan musk melabel DOge sebagai matawang kripto orang ramai itu di sambut penyanyi rap Amerika, Snoop Dog dan vokalis kumpulan rock, Kiss, Gene Simmons. Perghhhhh Demo tak kenal Bare

Setakat ini, permodalan pasaran Doge dah cecah $billion dengan nilai yang di dagangkan ialah $0.079, meningkat 12.40% dalam tempoh 24 jam. So kalau korang berminat melabur Doge ni, korang perlu beli Bitcoin atau mana-mana matawang terkenal seperti Ethereum (ETH) atau USDT dan kemudian trade dengan DOGE. ok sampai sini saja perkongsian saya. :)✌️✌️

Jom tengok video ni👇👇👇👇👇

View: https://www.youtube.com/watch?v=Duen5iZSGMA
 
Last edited by a moderator:

tupat

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Dalam tempoh 24 jam DOGE melonjak 1000%.

Dari $0.007 ke sekitar $0.08.

Ini disebabkan oleh pembelian beramai-ramai pelabur saham di AS. Mereka gerakkan kempen beli DOGE kerana pembelian saham GameStop disekat oleh platform Robinhood.
 

Fakhrii

Well-known member
Staff member


Apa yang akan terjadi selepas ni pada Dogecoin ? MrBeast pun nak join push Dogecoin jugak ni kalau Elon Musk tweet mengenai Dogecoin lagi


822416CD-E341-4B8D-9E12-C333287E6E4E.jpeg
 

Wen

Well-known member
Staff member
Apa itu DOGE?

Image result for dogecoin

Haaa.. Ini lah dia anjing baka jepun iaitu Dogecoin. Kenapa anjing baka sebab ia terkenal dengan logonya di inspirasikan oleh anjing baka Jepun, Shiba inu. Doge ni di lancarkan pada tahun 2013 dan bermula sebagai matawang kripto yang sarkastik sebab masa tu sektor kripto sangat popular. Kalau korang nak tahu ada juga yang mengatakan Dogecoin ni merupakan parodi Bitcoin.

Pada asalnya juga, Dogecoin ni diperkenalkan sebagai "Joke Currency" pada oktober 2013,Jackson Palmer yang bekerja bahagian pemasaran Adobe System di Sydney,dia pun mengikuti perkembangan dunia matawang kripto dan suatu hari telah mengeluarkan satu tweet berbunyi "Melabur dalam Dogecoin, Tweet itu pun dapatlah sambutan yang hangat. Jackson pun membeli domain dogecoin.com dan menambah logo DOgecoin.

Pada masa sama juga,seorang programmer bernama Billy MArkus berasal dari Portland,Oregon ingin mencipta suatu matawang kripto baru,jauh daripada skandal dan kontroversi matawang kripto lain khusunya Bitcoin yang terjejas kerana skandal Mt.Gox.Apabila Billly terjumpa laman web Dogecoin, beliau terus menghubungi Jackson melalui twitter untuk menjadi kan idea itu realiti. Billy pon menggunakan kod terbuka Bitcoin untuk mengubah kod front end kepada meme shiba Inu tadi

Seminggu lepas tweet asal Jackson,Dogecoin dilancarkan kepada orang ramai. pengumuman tentang Dogecoin di reddit dan matawang kripto menjadi sangat popular kerana asalnya daripada meme Shiba Inu. Komuniti Reddit pon bertambah dan harga Dogecoin pun murah hanya USD$0.0001. Orang pon ramai yang berpindah daripada bitcoin ke Dogecoin.

Yang menjadikan Doge ni Trend pula, haa bila Musk memilih matawang itu sebagai hiburannya, bermula dari 1 April 2020, dia menggelar kan dirinya "CEO DOGE" sebelum menukarkan kepada "Bekas CEO Dogecoin di ruang profil Twitternya sehinggakan musk melabel DOge sebagai matawang kripto orang ramai itu di sambut penyanyi rap Amerika, Snoop Dog dan vokalis kumpulan rock, Kiss, Gene Simmons. Perghhhhh Demo tak kenal Bare

Setakat ini, permodalan pasaran Doge dah cecah $billion dengan nilai yang di dagangkan ialah $0.079, meningkat 12.40% dalam tempoh 24 jam. So kalau korang berminat melabur Doge ni, korang perlu beli Bitcoin atau mana-mana matawang terkenal seperti Ethereum (ETH) atau USDT dan kemudian trade dengan DOGE. ok sampai sini saja perkongsian saya. :)✌️✌️

Jom tengok video Tuan Moshed pasal Doge yang semakin hangat ni👇👇👇👇👇

View: https://www.youtube.com/watch?v=Duen5iZSGMA
 
Last edited:

abu wahab

New member
Apa itu DOGE?

Image result for dogecoin

Haaa.. Ini lah dia anjing baka jepun iaitu Dogecoin. Kenapa anjing baka sebab ia terkenal dengan logonya di inspirasikan oleh anjing baka Jepun, Shiba inu. Doge ni di lancarkan pada tahun 2013 dan bermula sebagai matawang kripto yang sarkastik sebab masa tu sektor kripto sangat popular. Kalau korang nak tahu ada juga yang mengatakan Dogecoin ni merupakan parodi Bitcoin.

Pada asalnya juga, Dogecoin ni diperkenalkan sebagai "Joke Currency" pada oktober 2013,Jackson Palmer yang bekerja bahagian pemasaran Adobe System di Sydney,dia pun mengikuti perkembangan dunia matawang kripto dan suatu hari telah mengeluarkan satu tweet berbunyi "Melabur dalam Dogecoin, Tweet itu pun dapatlah sambutan yang hangat. Jackson pun membeli domain dogecoin.com dan menambah logo DOgecoin.

Pada masa sama juga,seorang programmer bernama Billy MArkus berasal dari Portland,Oregon ingin mencipta suatu matawang kripto baru,jauh daripada skandal dan kontroversi matawang kripto lain khusunya Bitcoin yang terjejas kerana skandal Mt.Gox.Apabila Billly terjumpa laman web Dogecoin, beliau terus menghubungi Jackson melalui twitter untuk menjadi kan idea itu realiti. Billy pon menggunakan kod terbuka Bitcoin untuk mengubah kod front end kepada meme shiba Inu tadi

Seminggu lepas tweet asal Jackson,Dogecoin dilancarkan kepada orang ramai. pengumuman tentang Dogecoin di reddit dan matawang kripto menjadi sangat popular kerana asalnya daripada meme Shiba Inu. Komuniti Reddit pon bertambah dan harga Dogecoin pun murah hanya USD$0.0001. Orang pon ramai yang berpindah daripada bitcoin ke Dogecoin.

Yang menjadikan Doge ni Trend pula, haa bila Musk memilih matawang itu sebagai hiburannya, bermula dari 1 April 2020, dia menggelar kan dirinya "CEO DOGE" sebelum menukarkan kepada "Bekas CEO Dogecoin di ruang profil Twitternya sehinggakan musk melabel DOge sebagai matawang kripto orang ramai itu di sambut penyanyi rap Amerika, Snoop Dog dan vokalis kumpulan rock, Kiss, Gene Simmons. Perghhhhh Demo tak kenal Bare

Setakat ini, permodalan pasaran Doge dah cecah $billion dengan nilai yang di dagangkan ialah $0.079, meningkat 12.40% dalam tempoh 24 jam. So kalau korang berminat melabur Doge ni, korang perlu beli Bitcoin atau mana-mana matawang terkenal seperti Ethereum (ETH) atau USDT dan kemudian trade dengan DOGE. ok sampai sini saja perkongsian saya. :)✌️✌️

Jom tengok video Tuan Moshed pasal Doge yang semakin hangat ni👇👇👇👇👇

View: https://www.youtube.com/watch?v=Duen5iZSGMA
Nak tanya, perlu beli bitcoin/eth/usdt dulu ke baru beli DOGE di binance? sebab sy terus beli DOGE.. ape beza nya ye?
 

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top