Coronavirus Ini Tipu Daya Dajjal? New World Order? Akhir zamannnnn

Mr.Gekko

Well-known member
adasdsdas-215.jpg


Tak pasti korg perasan ke tak di fb ramai sekarang keluar teori mcm-mcm pasal ni.
Ada yg ckp, masjid tak boleh pegi, shopping mall boleh.
Ada sampai haritu gambar saf subuh mcm cross terbalik.
Ada yang cakap WHO tu agen Dajal.
WHO tu bertepatan dengan 'siapa'?
mcm-mcm la teori kalau korg perasan di FB.

Pendapat personal sy. Kadang2 rs logik jugak semua teori tu. Tp still takut covid19.
Sudahnya duduk rumah layan forum je kaji saham.

Apa pendapat korg? Ada nk hujah pasal benda ni?
 

Mr.Gekko

Well-known member
122664794_10224987333535704_8142150896180486393_o.jpg

Cerita kampung ini bertajuk 'Baju Baru Maharaja' oleh seorang penulis dari Denmark bernama Hans Christian Andersen pada tahun 1837.

Ia mengenai seorang raja yang sombong ingin yang terhebat. Satu hari dua tukang jahit baru tetapi penipu sampai ke kota dan beritahu Maharaja bahawa mereka memang dasyat kepakaran mereka. Mereka ingin buat baju palinghebat

baginya, dimana hanya orang yang bodoh, malas dan tidak cekap, yang tidak dapat melihatnya.
Maharaja pun arahkan mereka mulakan kerja. Mereka pun gunakan peralatan paling canggih dan setiap hari pembesar melawat untuk saksikan kemajuan kerja mereka.

Mereka tidak nampak seutas benang tetapi untuk elak dichop sebagai bodoh, malas, dan tak cekap, mereka mengaku nampak akannya dan puji kehebatan kerja mereka.
Akhirnya mereka sembahkan kepada Maharaja dimana semua pembesar bertepuk memuji dan maka Maharaja pun turut mengaku dia nampak sungguh.

Lalu Maharaja pun dipakaikan baju tersebut oleh 2 tukang jahit yang memukau mereka dengan pelbagai gerak lakonan dan penerangan terperinci.
Maharaja pun berarak dalam baju baru nya. Orang ramai diberitahu bahawa sesiapa yang tak nampak adalah bodoh, malas dan tak cekap kerja maka semua pun memberi sambutan gemuruh.
Sampai seorang budak kecil turut sama ternampak dan terus bercakap dengan suara yang besar,
"Eh eh, bogel lah!!!"

Cuba fikir apa agaknya reaksi pembesar semua dan Maharaja serta orang ramai?

Itulah keadaannya dengan WHO (2 tukang jahit penipu) dengan SOP (kain ajaib) dan para pembesar serta orang ramai (seluruh dunia) dan budak itu ialah Sweden yang tiada kepentingan atau tergugat jika digelar bodoh, malas dan tak cekap buat kerja. Sweden tidak benarkan ahli politik masuk campur urusan pakar yang tentukan ikut sains 150 tahun asas tersuhur cara selesaikan pandemik ialah menerusi imuniti kelompok.

Itulah sebabnya Denmark tengah berfikir panjang apakah nak ikut cara Sweden yang tak lockdown tetapi capai herd imuniti, dan masih ada nisbah kes yang sama tetapi sekarang seluruh dunia sudah ombak kedua lebih tinggi padahal Sweden sudah makin sifar.
Sebenarnya, cerita kampung sedemikian adalah satira dari zaman mereka tetapi tak ditelan dik zaman natijahnya. Bisa dikitar semula kalau terjumpa penipu Dajjal macam ini lagi.

Sumber FB
 

a.wafii

Member
View attachment 148

Tak pasti korg perasan ke tak di fb ramai sekarang keluar teori mcm-mcm pasal ni.
Ada yg ckp, masjid tak boleh pegi, shopping mall boleh.
Ada sampai haritu gambar saf subuh mcm cross terbalik.
Ada yang cakap WHO tu agen Dajal.
WHO tu bertepatan dengan 'siapa'?
mcm-mcm la teori kalau korg perasan di FB.

Pendapat personal sy. Kadang2 rs logik jugak semua teori tu. Tp still takut covid19.
Sudahnya duduk rumah layan forum je kaji saham.

Apa pendapat korg? Ada nk hujah pasal benda ni?
Think Which One GIF by Nick Jonas
 

Mr.Gekko

Well-known member
saje up balik thread ni

dengar kata sesiapa ambil vaksin nanti
ramai tidak dibenarkan mempunyai anak selama satu tahun
agenda dajal ke untuk 'de-population?'

bincangkan.....

season 4 GIF by SpongeBob SquarePants
 

mdzaki

Well-known member
Nak tau dajjal ke idak, jom gie hospital ... Jawapan ada kt sana. Frontliner pun dah letih, dulu ambulance parking siap berhabuk lagi. Semua ruang dlm hosp dah penuh ... Seriously, doctor sana petaruhkan nyawa melayan pesakit ... Sanggup ke kite? Apa yg berlaku kena lah mengadap, apa kekuatan kite ada! asyik bertelagah bab hukum bab haram bab politik ... Nak hasilkan vaksin sendiri, lupa kan saja. Trend terutama org kite sekarang byk provokasi hingga timbul ragu ragu drp menyelesaikan masalah ... Setuju dgn mr.gekko '
duduk rumah layan forum je kaji saham'
 

Mr.Gekko

Well-known member
Nak tau dajjal ke idak, jom gie hospital ... Jawapan ada kt sana. Frontliner pun dah letih, dulu ambulance parking siap berhabuk lagi. Semua ruang dlm hosp dah penuh ... Seriously, doctor sana petaruhkan nyawa melayan pesakit ... Sanggup ke kite? Apa yg berlaku kena lah mengadap, apa kekuatan kite ada! asyik bertelagah bab hukum bab haram bab politik ... Nak hasilkan vaksin sendiri, lupa kan saja. Trend terutama org kite sekarang byk provokasi hingga timbul ragu ragu drp menyelesaikan masalah ... Setuju dgn mr.gekko '
duduk rumah layan forum je kaji saham'

Betul tu. Yg kat hosp tu btul.
Saya pun tak bermaksud covid19 ni tipu.
Memang virus btul ni.
Cuma ia direka sbb benefit kpd sesetengah golongan.
Dr segi jualan vaksin, dr segi ekonomi..
Cuma adakah pandemik yg tiba2 tersebar atau 'plan'demik?

Skrang ade pulak covid21UK
Lebih cepat tersebar
Lebih pantas membunuh..
 

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top