Cds account

fazruljalaluddin

Active member
Assalam, ada sesiapa boleh tolong nak buka cds account?

Terima kasih
Newbie.
macam saya dulu, buka akaun CDS dengan CIMB investment. saya pergi ke office mereka, di tropicana city mall (sekarang 3 damansara). masuk dan terangkan hajat anda dengan kakitangan disana.

semoga berjaya ✌🏻
 

ItsMeIzwan

Member
Seeloknya cari remiser yg mudah untuk kita jumpa atau contact bila memerlukan.. dan bonus kalau remiser tu boleh buat coaching..

Dulu tahun 2015 saya terjah branch maybank terdekat bukak cds lepas kursus dgn smart saham.. remiser tu mcm tak membantu pon lepas dah buka akaun.. kemudian saya buka cds M+(MPlus) dgn mahersaham.. alhamdulillah byk bantu sebb ada support group.. kelas berbayar pon ada buat jugak..

Byk remiser yg berkualiti yg boleh guide korang.. mcm zamsaham, jeffry aziz, nazri khan, mahersaham, saham mastery.. ni antara yg terbaik la.. kena research dulu sesuai tak remiser ni dgn korang.. follow dulu diorg then baru decide nk register dgn diorg atau tak...
 

nadzrimyusof

New member
Seeloknya cari remiser yg mudah untuk kita jumpa atau contact bila memerlukan.. dan bonus kalau remiser tu boleh buat coaching..

Dulu tahun 2015 saya terjah branch maybank terdekat bukak cds lepas kursus dgn smart saham.. remiser tu mcm tak membantu pon lepas dah buka akaun.. kemudian saya buka cds M+(MPlus) dgn mahersaham.. alhamdulillah byk bantu sebb ada support group.. kelas berbayar pon ada buat jugak..

Byk remiser yg berkualiti yg boleh guide korang.. mcm zamsaham, jeffry aziz, nazri khan, mahersaham, saham mastery.. ni antara yg terbaik la.. kena research dulu sesuai tak remiser ni dgn korang.. follow dulu diorg then baru decide nk register dgn diorg atau tak...
Noted, nak cuba cari duit belanja dapur je, tak ada lah cash sampai 10k nak deposit. Kalau dorang kurang prihatin saya faham, is okay it doesn't matter.
 

fazruljalaluddin

Active member
Seeloknya cari remiser yg mudah untuk kita jumpa atau contact bila memerlukan.. dan bonus kalau remiser tu boleh buat coaching..

Dulu tahun 2015 saya terjah branch maybank terdekat bukak cds lepas kursus dgn smart saham.. remiser tu mcm tak membantu pon lepas dah buka akaun.. kemudian saya buka cds M+(MPlus) dgn mahersaham.. alhamdulillah byk bantu sebb ada support group.. kelas berbayar pon ada buat jugak..

Byk remiser yg berkualiti yg boleh guide korang.. mcm zamsaham, jeffry aziz, nazri khan, mahersaham, saham mastery.. ni antara yg terbaik la.. kena research dulu sesuai tak remiser ni dgn korang.. follow dulu diorg then baru decide nk register dgn diorg atau tak...
hm, betul jugak tu. saya punya remizer pun ntah mana pergi ntah hahaha. nama pun dah tak ingat

tapi dengan CIMB, lepas saya register, almost every week diorg akan hantar email, bagi update tentang aktiviti seminar terbaru, boleh register dan join. free sahaja.

masa tu, yg slalu buat seminar, kalau tak silap benny lee, dia pernah tulis buku bertajuk 'keep investment simple and stupid'. sempat la beberapa kali saya join seminar tu. bagus, tapi berbahasa inggeris ar
 

fazruljalaluddin

Active member
Noted, nak cuba cari duit belanja dapur je, tak ada lah cash sampai 10k nak deposit. Kalau dorang kurang prihatin saya faham, is okay it doesn't matter.
maaf tapi saya agak khuatir sedikit dengan tujuan tuan tu. duit belanja dapur means perbelanjaan harian. bagi pendapat saya, agak kurang sesuai untuk pilih pelaburan saham untuk buat duit belanja dapur.., melainkan tuan hanya bergurau 😅

pelaburan saham ni, kalau modal kecil, pulangan pun maaf cakap, tapi kecil jugak. contoh harga naik 10 sen, saham kita beli 200 unit je, 10 sen x 200 = RM20, belum tolak kos broker lagi. nak tunggu harga naik sebanyak 10 sen pun kadang2 makan masa berminggu2... 😭
 

ruzaini

New member
Salam, nak tanya kalau dah berjaya buka akaun cds melalui apps Bursa Anywhere secara online..apa langkah seterusnya ye?
 

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top