Binance - Exchanger Bitcoin & Kripto

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
mcm mna nk buat kalau sy beli coin tpi jdi margin bukan spot
photo_2021-03-31_10-52-35.jpg


tuan kene transfer pemilikan tu dari margin wallet to spot wallet . Boleh ikut instruction di gambar yang saya sertakan .
 
Last edited by a moderator:

ijat_introvert

Active member
Moshed Trader Club
Screenshot_20210401-113241_Binance.jpg

Saya nak tanya, kalau ada perkataan "filled" tu maknanya kita dah Beli coin tersebut, kan? Sebab haritu saya beli "Market".

Lagi satu, kenapa di Amount tu ada dua nilai (10/10)?
 

tupat

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
View attachment 2437
Saya nak tanya, kalau ada perkataan "filled" tu maknanya kita dah Beli coin tersebut, kan? Sebab haritu saya beli "Market".

Lagi satu, kenapa di Amount tu ada dua nilai (10/10)?
Yes betuii. Kalau filled maksudnya order dah 'dipenuhi'. Dah setel execution semua.

10.0/10.0 tu sebenarnya nak tunjuk berapa progress order dah execute.

Cth:

Kalau kita set nak beli 10 BNB harga $200.
Kalau BNB dah sampai $200 dan order kita dah execute 50% dia akan jadi 5.0/10.0

Lagi 50% dia akan queue order.

Kalau dah dapat execute semua (100%) dia akan jadi 10.0/10.0 lah.
 

ijat_introvert

Active member
Moshed Trader Club
Yes betuii. Kalau filled maksudnya order dah 'dipenuhi'. Dah setel execution semua.

10.0/10.0 tu sebenarnya nak tunjuk berapa progress order dah execute.

Cth:

Kalau kita set nak beli 10 BNB harga $200.
Kalau BNB dah sampai $200 dan order kita dah execute 50% dia akan jadi 5.0/10.0

Lagi 50% dia akan queue order.

Kalau dah dapat execute semua (100%) dia akan jadi 10.0/10.0 lah.
Tq admin @tupat . So far, sy boleh biasakan diri dgn Binance ni. Tapi rasanya banyak kena explore lagi, mcm @Wen sebut di awal thread ni.. 👍
 
  • Deleted by AdiAzzein
Show…

Pak Man Forex

Well-known member
Intraday ada huraikan mengenainya :love:

 

Satoshi Tomato

Well-known member

Abg Halim

New member
Assalam tuan2 budiman semua... Saya newbie disini...tumpang tanya.... Adakah kite trade cryptocurrency ni sama macam kite trade kat forex.... Kena pantau samada ia trend menaik (Buy) atau menurun (Sell) baru kite trade.... Gitu ke... atau kite letak duit trade kite tu dan biarkan aje hingga ia capai harga sasaran yg dijangkakan.... Mohon tunjukajar dari sifue semua.... Terima kasih atas info2 yg diberi....
 
  • Deleted by MorubozuWings
Show…

MorubozuWings

Well-known member
Assalam tuan2 budiman semua... Saya newbie disini...tumpang tanya.... Adakah kite trade cryptocurrency ni sama macam kite trade kat forex.... Kena pantau samada ia trend menaik (Buy) atau menurun (Sell) baru kite trade.... Gitu ke... atau kite letak duit trade kite tu dan biarkan aje hingga ia capai harga sasaran yg dijangkakan.... Mohon tunjukajar dari sifue semua.... Terima kasih atas info2 yg diberi....
Waalaikummussalam , lain orang lain cara dan pandangannya.Ada sesengah orang jadikan Aset sebagai simpanan jangka masa panjang..ada juga yang jadikan aset tu untuk berdagang di dalam pasaran kripto.Bergantung kepada keperluan masing² cara bagaimana konsep ataupun peranan seseorang individu tu untuk menceburi dan mula menjadikan kripto sebagai tambahan pendapatan masing².Bagi saya untuk berdagang atau trade di dalam apa jua pasaran seseorang itu harus mendalami segala input semasa mengenai pasaran terlebih dahulu ,terutama asas dan skill teknik yang telah atau mereka perlu ketahui.Kerana kita atau sesiapa tidak akan berjaya atau boleh menguasai pasaran dan apantah lagi sekiranya mereka yang baru sahaja nak mengenali dan mendalami bidang ini.Pengetahuan dari dalam sudut apa yang kita ketahui di dalam dagangan itu hanyalah sebagai persediaan di dalam membuat keputusan semasa kita telah mula berdagang di dalam pasaran.Terutama kawalan penggurusan risiko serta disiplin dalam mengawal perasaan emosi ketika berdagang.Teruskan mengikuti input serta panduan² yang diberikan oleh Intraday serta dari Tuan Moshed kita serta rakan² yang lain , dan sekiranya anda telah mula membeli kripto jadikan ianya sebagai Aset simpanan sebelum anda benar² telah memahami Asas Teknik yang betul di dalam berdagang.Ini Pandangan saya.
 

Abg Halim

New member
Terima Kasih Tuan atas penerangan untuk info diatas.....dapat la serba sikit pengetahuan ape itu crypto dan forex....akan cuba untuk mendaptkn lebih banyak info2 terkini mengenai crypto ni...ape pon terbaik tuan....
Regular Season Thumbs Up GIF by MLB
 

alsulltan

Member
saya mencuba2 Binance... testing-testing.. pastu duit tu terbahagi kepada dua... alavalleeee.. yg bawah tu.. apa maksud dia?m-future tu.. apa perlu buat..

Untitled.png
 

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top