Berhati hati dengan company Bitlend pinjaman loan bitcoin..Pinjaman loan btc scammer

Krul37

Member
Pada warga yg masih ada dlm telegram Bitlend Official tu berhati dengan 2 org scammer Micheal Moos dan Asrol warga malaysia..cakap syrikat pinjaman loan bitcoin..syarat untuk dptkan loan perlu bayar collection fee 10% dri loan btc yg kita nak buat..bila dah bayar terus block dri telegram..Peringatan Bitlend pinjaman loan bitcoin adalah scammer!!!..Testemoni bg tgk loan dh lulus itu semuanya tipu orgnya juga..kesian dlm telegram ada 3 ribu ahli mungkin akan kena tipu dengan 2 org scammer nie..
 

Attachments

  • Screenshot_20210118-124710.png
    Screenshot_20210118-124710.png
    213.9 KB · Views: 192
  • IMG_20210121_004810_331.jpg
    IMG_20210121_004810_331.jpg
    42.3 KB · Views: 166
  • IMG_20210122_182338_136.jpg
    IMG_20210122_182338_136.jpg
    52.3 KB · Views: 185
  • Screenshot_20210121-075158.png
    Screenshot_20210121-075158.png
    270 KB · Views: 166
  • IMG_20210122_182338_136.jpg
    IMG_20210122_182338_136.jpg
    52.3 KB · Views: 197

Krul37

Member
perghh aku nyaris2 nak buat loan.. fuhh tq boss info
Sama just tolong sesama org Islam..ramai org kita dlm tu tak sempat nak post dlm groud telgram tu diorng dh block habis data dlm telgram kosong balik kena buat baru..kesian ramai yg berminat nk buat loan ada yg smpi 2 btc habis bg kat diorang..hati yea saya dh rugi 0.75 btc dlm 12k juga..jahanan betul pandai org negeria tu..ssb saya dpt rack rekod telgrm dri situ smpt save
 

Attachments

  • Screenshot_20210121-212032.png
    Screenshot_20210121-212032.png
    254.2 KB · Views: 188

Krul37

Member
tq info Tuan..
Wc..klu still msh ada dlm groud tegram bitlend official tu..please tolong infom rakan2 dlm tu jgn percaya itu scammer..setelah dpt btc di akan blocking semua data tegram kita..mash ramai ahli dlm tu dekat 3 ribu org..saya dh tak boleh nak post dlm tu semua data tegram saya dh kena blocking kena buat baru..
 

Lilymb

Active member
mungkin mereka masih menaruh harapan tinggi tentang loan tersebut.... terlalu tinggi risiko.. saya jadi risau jika org boleh hack duit dalam acc luno.... ada yang bole bagi idea..?
 

Krul37

Member
mungkin mereka masih menaruh harapan tinggi tentang loan tersebut.... terlalu tinggi risiko.. saya jadi risau jika org boleh hack duit dalam acc luno.... ada yang bole bagi idea..?
Jgn risau luno kuat juga safetynya..pasti selalu tukar pasword..yg penting selepas kita sent btc ke wallet org lain..disable balik..Insyallah okey tu..nak lebih save simpan btc kat wallet coinomi..sbb dia wallet offline kita sendiri yg penggan key dia..
 

Krul37

Member
terbaik info ni
aduhhh kesian yg masih dlm tu
harap ramai baca threat ni..
Tolong bg info tuan sbb ramai rakyat malaysia dlm tu..takde rzeki saya dh terkena untuk saya tak labur 2 btc.. nasib cuba dulu skit 0.75 btc..saya taknk ramai lg yg terkena itu saja..kesian smpi duit isinar pun habis melabur kat situ
 

eman1807

New member
Pada warga yg masih ada dlm telegram Bitlend Official tu berhati dengan 2 org scammer Micheal Moos dan Asrol warga malaysia..cakap syrikat pinjaman loan bitcoin..syarat untuk dptkan loan perlu bayar collection fee 10% dri loan btc yg kita nak buat..bila dah bayar terus block dri telegram..Peringatan Bitlend pinjaman loan bitcoin adalah scammer!!!..Testemoni bg tgk loan dh lulus itu semuanya tipu orgnya juga..kesian dlm telegram ada 3 ribu ahli mungkin akan kena tipu dengan 2 org scammer nie..
Saya ada masuk group telegram Amazon Bitcoin Loan (ABL). Saya dah nak buat loan minggu depan..saya cuba cari2 maklumat pasal nama group ni tapi xjumpa.. last2 sy bukak balik mesej2 lama dari tahun 2019 punya. akhirnya jumpa perkataan BitLend..bila saya search baru la jumpa forum ni..ceritanya sama..dia suruh isi google form, nanti bila lulus dia akan suruh masukkan 10% collateral fee..

Adakah ini scam jugak? sebab saya tertarik dengan offer utk investment dia bagi return 20%-40% sebulan..

Saya pun ada try dm org2 yg katanya dah berjaya dapat loan tu..stakat ni sy baru tanya 2 orang..tapi tulah diorang jawab tu sume meyakinkan...

Hati saya dah 99% nak amik ni..tapi bila jumpa forum ni terus jadi 50-50..tapi dalam hati masih berharap lagi pada loan tu..mcm mana ni....
 

Mr.Gekko

Well-known member
Saya ada masuk group telegram Amazon Bitcoin Loan (ABL). Saya dah nak buat loan minggu depan..saya cuba cari2 maklumat pasal nama group ni tapi xjumpa.. last2 sy bukak balik mesej2 lama dari tahun 2019 punya. akhirnya jumpa perkataan BitLend..bila saya search baru la jumpa forum ni..ceritanya sama..dia suruh isi google form, nanti bila lulus dia akan suruh masukkan 10% collateral fee..

Adakah ini scam jugak? sebab saya tertarik dengan offer utk investment dia bagi return 20%-40% sebulan..

Saya pun ada try dm org2 yg katanya dah berjaya dapat loan tu..stakat ni sy baru tanya 2 orang..tapi tulah diorang jawab tu sume meyakinkan...

Hati saya dah 99% nak amik ni..tapi bila jumpa forum ni terus jadi 50-50..tapi dalam hati masih berharap lagi pada loan tu..mcm mana ni....
SCAMMER tu. Tak wujud loan2 macam tu. Jangan terpedaya
 

eman1807

New member
SCAMMER tu. Tak wujud loan2 macam tu. Jangan terpedaya
tu lah..saya rasa diorang baru tukar nama tu. harap2 ramai lg yg baca thread ni.

ingat nama ni.
Amazon Bitcoin Loan [ABL]
#penipu #scam #bitcoinscam #bitcoinloanscammer

harap ramai dpt google nama tu.
 

AmirGGVM

Well-known member
better jgn amik loan semata nak beli bitcoin...bak kata tuan morshed...better tolak duit skit skit dari gaji...cam umapama menabung kat ASB..lelama menjadi bukit..biar lambat asal selamat...sebab ni untuk long term..bila da kumpul coin semakin banyak dan waktu meroket time harga tinggi time la waktu kita perlu guna jual untuk beli keperluan atau hodl sampai ke ari tua..
 
  • Deleted by Jyyung
  • Reason: Error
Show…

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top