BAGAIMANAKAH CARA WITHDRAW PROFIT SETIAP BULAN DARI FOREX TRADING?

apeace

Active member
Sekiranya setiap bulan kita withdraw dari keuntungan trading forex.

1. Berapa amaun yang bank benarkan?

2. Bagaimana cara withdraw profit yang banyak melalui broker ke bank?

3. Adakah perlu buka syarikat (dummy company) untuk withdraw profit forex?

#ingin tahu?
 

Koziex

Member
Salam semua, sy nak kepastian tentang pengeluaran daripada akaun Forex ke akaun bank. Kenapa bank akan freeze akaun Kita atas sebab duit daripada hasil Forex?
 
Last edited by a moderator:

lescawlfx

Member
Salam semua, sy nak kepastian tentang pengeluaran daripada akaun Forex ke akaun bank. Kenapa bank akan freeze akaun Kita atas sebab duit daripada hasil Forex?
wsalam....1st time dgr bos...jadi kat awak ke bos?...xde salah rasa nye duit dr acc fx...apa hak bank nak freeze...
 

tupat

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Bank memang ada hak untuk freeze atau tutup akaun kita. Selalunya atas arahan BNM. Wang akan dikembali kepada pemilik, kecuali ada order dari court untuk freeze sekali dana dalam akaun.

Sebaiknya jangan declare dana deposit ke akaun sebagai duit trading forex.
 

Koziex

Member
wsalam....1st time dgr bos...jadi kat awak ke bos?...xde salah rasa nye duit dr acc fx...apa hak bank nak freeze...
officer bank yg bagi tau yang tak dibenarkan transfer duit drpd akaun Forex. Sebab Salah Di Sisi undang2 perbankan msia. Sy pernah kena freez pasal ni jer. Maybank dan alliance bank. Transaksi deposit Dan withdrawal dlm sebulan Ada Dalam 18x jer. Dari situ bank freez akaun bank sy. Bank bagi warning sebab sy kata langsung tak tau undang2 perbankan ni.
 

Koziex

Member
Bank memang ada hak untuk freeze atau tutup akaun kita. Selalunya atas arahan BNM. Wang akan dikembali kepada pemilik, kecuali ada order dari court untuk freeze sekali dana dalam akaun.

Sebaiknya jangan declare dana deposit ke akaun sebagai duit trading forex.
Kalau tak nak declared hasil Forex Tu, amcm nak buat supaya bank tak kacau Kita? Boleh Minta cadangan?..
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Betul apa yang dikatakan oleh @tupat. Manage withdrawal kita dan Jangan withdraw lebih dari Rm20K dalam satu-satu masa. Saya sendiri withdraw sebulan sekali kadang tak withdraw pun
 

Koziex

Member
Manage withdraw. Jangan withdraw lebih Rm20k dalam satu-satu masa. Kurangkan kekerapan deposit/withdraw. Mungkin sebulan sekali atau 2 minggu sekali.
Boleh tak kalau buka akaun bank d Singapore Dan gunakan akaun Tu untuk transaksi in/out drpd akaun Forex? Duit drpd akaun bank sg transfer ke akaun local bank kat msia ni.
 

nabil

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Boleh tak kalau buka akaun bank d Singapore Dan gunakan akaun Tu untuk transaksi in/out drpd akaun Forex? Duit drpd akaun bank sg transfer ke akaun local bank kat msia ni.
Dah macam money laundering je ni.. Saya kurang pasti tentang persoalan tuan. Maybe ada yang lebih arif tentang bank law boleh terangkan dengan lebih terperinci.
 

Lilymb

Active member
kalau selalu withdraw keuntungan, apakah kita perlu mengisi borang cukai pendapatan di LHDN?

Mohon Bantuan Nasihat dan Panduan dari semua Rakan Senior Trader Malaysia.
 

tupat

Moderator
Staff member
Moshed Trader Club
Boleh tak kalau buka akaun bank d Singapore Dan gunakan akaun Tu untuk transaksi in/out drpd akaun Forex? Duit drpd akaun bank sg transfer ke akaun local bank kat msia ni.
Transfer ke acc di Singapura tak ada masalah, as long as duit dari forex tu atas profit n nama kita sendiri. Tapi bila nk transfer ke Malaysia, risikonya tetap sama. Perlu declare duit tu bukan dari forex.
 

mdzaki

Well-known member
sebarang transaction mencurigakan akan trigger ke bank negara, transaction 15k kalu x silap saya (kena confirm) . ada geng geng pantau bagi laporan audit setiap tansaction tuu kt bigboss.
 

Guntapas87

Member
sebarang transaction mencurigakan akan trigger ke bank negara, transaction 15k kalu x silap saya (kena confirm) . ada geng geng pantau bagi laporan audit setiap tansaction tuu kt bigboss.
Tak kena kejar oleh income tax ka kalau tiba² duit bnyak masuk dlm bank
 

Latest posts

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top