AUD/USD

Wen

Well-known member
aud usd.jpg

Lihat gambar carta pasangan mata wang AUD/USD di atas untuk rujukan analisis teknikal anda

Ini Faktor Yang Mendorong AUD/USD Buat Penurunan Lebih Rendah
Minit mesyuarat bank pusat Australia menjadi tumpuan pada sesi Asia pagi ini untuk pelabur meneliti butiran lebih jelas polisi selanjutnya.Reserve Bank of Australia (RBA) dilihat akan terus mengekalkan kadar faedah yang rendah sehingga sasaran inflasi dicapai sementara program pembelian bon akan dipertingkatkan bersesuaian dengan keadaan ekonomi semasa.

Hal ini dilihat akan terus memberi tekanan terhadap dagangan dolar Australia dalam pasaran.
Dolar Australia pada sesi Asia pagi ini dilihat menunjukkan penurunan nilai meskipun data ekonomi China diterbitkan pada bacaan yang memberangsangkan.

Kesihatan ekonomi China mempengaruhi Australia ekoran faktor hubungan dagang utama yang turut memberi kesan terhadap ekonomi negara tersebut.Penganalisis melihat hubungan antara Australia dan China tidak begitu baik dengan beberapa isu yang timbul seperti pengenaan tarif ke atas eksport barli dan akan merujuk perkara tersebut kepada World Trade Organization (WTO).


Australian Dollar: Employment Data Key To RBA Policy And AUD/USD Range

Malah, Perdana Menteri Australia Scott Morrison memberi respon terhadap spekulasi media China dengan mengatakan bahawa beliau tidak menerima tindakan sekatan import arang batu Australia oleh Beijing.
Semestinya hubungan yang semakin keruh ini akan memberi tekanan terhadap dagangan dolar Australia walaupun sentimen positif pasaran memberi kelebihan terhadap mata wang komoditi itu.

Pada carta pasangan mata wang AUD/USD, kenaikan harga pada awal minggu dilihat menguji zon resistance 0.75700 namun seperti penghujung minggu lalu, harga gagal menembusinya.Harga kembali membuat penurunan semula dan pergerakan di bawah paras halangan Moving Average 50 (MA50) pada rangka masa 1 jam semula memberi isyarat trend bearish mungkin bakal bermula.

Penurunan dilihat akan menguji zon RBS (resistance become support) sekitar 0.74800-0.74500 sebelum penurunan lebih rendah akan menuju pula ke paras tumpuan 0.74000.Namun jika harga berjaya melonjak semula, zon resistance 0.75700 akan diuji sebelum harga terus membuat kenaikan mencatatkan paras ketinggian terbaru sejak Jun 2018 lalu.

SUMBER

 
  • Deleted by nabil
Show…

Recommended Brokers

Kami hanya memilih broker yang terbaik!

INTRADAY Squawk

Klik Play ▶️ / tajuk berita untuk dengar Recap Pasaran

Live Forex Price

Live Crypto Price

Top